Victor Ponta: Tăriceanu nu a cerut funcții. UNPR, PC și PLR vor avea câte două portofolii în Guvern (VIDEO)

Victor Ponta: Tăriceanu nu a cerut funcții. UNPR, PC și PLR vor avea câte două portofolii în Guvern (VIDEO)
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat marți că la întâlnirea cu liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu nu a cerut funcții în Guvern pentru membrii formațiunii sale, dar că PLR, la fel ca celilați parteneri de coaliție, va primi două portofolii după restructurarea executivului.

”Nu a cerut Tăriceanu nici patru funcții, nici anumite funcții. Nu e adevărat. Vor primi cei de la PLR portofolii. Iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare. Și UNPR și PC și PLR vor avea câte două portofolii. Nu am discutat care anume pentru că e total prematur. Întâi trebuie să dicutăm ce facem cu Guvernul – bugetul – și după aceea o să discutăm exact restructurarea Guvernului.”, a explicat Victor Ponta.

În ceea ce privește întâlnirea avută cu preprezentanții FMI, Ponta a spus că dicuțiile au fost bune, subliniind că în anul 2015 nu vor exista măriri de taxe.

”A fost o discuție bună cu FMI. Au constatat și ei că nu doar avem creștere economică, dar că avem un deficit de 0,2% din PIB și prin rectificarea de mâine (miercuri – n.r) vom plăti în avans multe din lucrurile pe care trebuia să le plătim anul viitor. În primul rând titlurile executorii pentru cei care aveau hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, în al doilea rând plătim toate arieratele. Cam 3 miliarde de lei le plătim anul acest pentru că ne-am gospodărit bine și pentru că avem încasări mai mari și cheltuieli mai mici. Nu mărim nicio taxă în 2015. Ne-am luat angajamente de a nu mări nicio taxă, inainte de a vorbi de alte reduceri de taxe e important să le menținem pe acestea. Putem acoperi toate măsurile sociale și economice pe care le-am luat. Nu se renunță la reducerea CAS, la indexarea pensiilor, nu renunțăm la cota unica. Măsurile adoptate nu au fost pomeni electorale, au fost lucruri absolut necesare pentru că se adresează unor categorii care au nevoie de sprijin.”, a mai spus premierul.

Ponta: Tăriceanu nu a cerut funcții în Guvern

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu