Videanu: Prezență la vot de 46,8% la nivel național la ora 23.00. Românii din străinătate nu pot schimba rezultatul

Videanu: Prezență la vot de 46,8% la nivel național la ora 23.00. Românii din străinătate nu pot schimba rezultatul

Adriean Videanu a declarat duminică după încheierea votului pentru referendum că s-a înregistrat o prezență la vot de 46,8% la nivel național la ora 23.00.

Liderul PDL a anunțat că în Muntenia s-a înregistrat o prezență la urne de 55%, în Moldova de 47,1%, în Transilvania de 39,1%, iar în București de 40,5%.

Dintre cei care au votat, 75% au spus DA, 7% au spus NU, iar 18% nu au vrut să dezvăluie opțiunea votuluI lor. 

Videanu a precizat totodată că românii din străinătate nu pot schimba rezultatul referendumului.

Întrebat ce impact vor avea voturile din diapora, Videanu a declarat: „Nesemnificativ, pentru dă ele vor fi destul de puține. Știți că n-au fost decât 300 de secții de votare în străinătate, cel mai mare procent pe care l-au votat într-un entuziasm total în 2009 românii din străinătate, au adus sub un procent, deci nu pot schimba”.

Adriean Videanu a anunțat că va anunța din jumătate în jumătate de oră rezultatele numărării paralele a voturilor. Potrivit liderului PDL, procentul nu cuprinde marjă de eroare, marja fiind nesemnificativă, spre deosebire de datele prezentate de Biroul Electoral Central, care areau o marjă de eroare de +/-3.

Adriean Videanu, rezultatele exit pollului PDL

Embed: " />

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)