Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Klaus Iohannis: Nu vreau să-mi pierd încrederea

Viorica Dăncilă, critici la adresa lui Klaus Iohannis: Nu vreau să-mi pierd încrederea
Foto: realitatea.net

Premierul Viorica Dăncilă a susținut mirecuri seară că discuțiile pe care le-a purtat săptămâna trecută cu președintele Klaus Iohannis nu au fost redate corect în comunicatul de presă al Președinției și i-a reproșat șefului statului că nu i-a transmis un răspuns la o solicitare pe care a adresat-o ulterior.

„Am vorbit despre legea salarizării, chiar eu am menţionat principiile care au stat la baza legii (…) A discutat doamna ministru Vasilescu despre probleme concrete pe sănătate, pe educaţie, unde au fost nemulţumiri. A fost o discuţie calmă, foarte aşezată. Domnul preşedinte a spus că dacă e o lege a salarizării unitare este bine să nu o mai modificăm. Am fost foarte uimită de comunicatul care a apărut, ceea ce m-a condus la ideea că a fost făcut înainte. De aceea am şi solicitat să se redea public stenogramele discuţiei pentru că nu mi se pare productiv ca eu să spun într-un fel, domnul preşedinte să spună în alt fel. Nu am avut niciun răspuns. Eu am convingerea că domnul Iohannis a fost informat”, a declarat Viorica Dăncilă, în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit Știripesurse.ro.

Șefa Guvernului a mai spus că nu vrea să-și piardă încrederea în relația cu președintele.

„Discuţia a fost calmă, discuţia a fost constructivă. (…) Am avut senzaţia că domnul preşedinte a fost de acord cu ce am discutat. Comunicatul putea să redea realitatea şi aşa era corect pentru că eu mi-am propus o bună cooperare. Când discuţia este pe anumiţi termeni şi apar aceste lucruri în comunicat, poţi să-ţi pierzi încrederea. Iar eu nu vreau să-mi pierd încrederea”, a mai spus Viorica Dăncilă.