Viorica Dăncilă: Fostul premier interimar Paul Stănescu este cel care ar trebui să fie audiat în dosarul 10 august

Viorica Dăncilă: Fostul premier interimar Paul Stănescu este cel care ar trebui să fie audiat în dosarul 10 august
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă reacționează la declarațiile procurorului general Gabriela Scutea cu privire la o posibilă audiere în dosarul 10 August.

Ea susține că nu ar avea nicio responsabilitate în evenimentele de la 10 august întrucât se afla în concediu la acea dată, iar premierul interimar era Paul Stănescu.

„În primul rând, pe 10 august eram în concediu de odihnă și premier interimar era domnul Paul Stănescu. Dacă nu se instrumentează din punct de vedere politic, ci pentru aflarea adevărului, doamna procuror general ar trebui să-l cheme la audieri pe premierul interimar din acea perioadă”, a declarat fostul prim-ministru la Antena 3.

Referiri la Iohannis

„Sunt anumite lucruri care conduc în această direcție. În primul rând faptul că pentru prima dată președintele a contestat plecarea mea în concediu înainte de 10 august, lucru pe care nu l-a făcut înainte. Al doilea lucru care conduce către această interpretare este faptul că deși eram în concediu, deși era un premier interimar, toți vor să lege 10 august de Viorica Dăncilă.”

Se va duce „din datorie” la audieri dacă va fi chemată

Fostul premier a declarat că se va duce „categoric” în cazul în care va fi chemată la audieri: „Este datoria mea. Dar acest lucru va însemna că politicul este mai important decât aflarea adevărului”, a spus Dăncilă.

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a vorbit la Euronews România despre faptele ce riscă să se prescrie în „Dosarul 10 august”.

Procurorul a explicat ce etape urmează dosarul, cine a dat ordinul intervenției și dacă politicienii care s-au aflat la conducere în acel moment vor mai fi audiaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)
18:56 - Teo Trandafir: „Nu îmi place să fiu singură, nu mi se pare amuzant, pentru că nu am cu cine vorbi, cu cine împărți o roșie și o bucată de brânză”. Apreciază și preferă noblețea, caracterul și generozitatea la partenerul ei
18:50 - Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss
18:43 - Rareș Bogdan, la Strasbourg: Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european
18:24 - David Popovici îi va onora memoria lui Cătălin Hîldan. Gestul făcut de marele campion la înot în ziua în care se împlinesc 22 de ani de la moartea „Unicului Căpitan” (VIDEO)
18:22 - Cu ce probleme se confruntă Antonia. Situația este mai gravă acum decât în adolescență: „Viața merge înainte!”
18:13 - Marian Godină „se gândește” dacă ar putea renunța la traiul de bugetar pentru că ar „putea face mai mult în privat”. A produs indignarea multor români care trăiesc din venituri mult mai mici
18:03 - O mașină de lux furată din Germania a fost găsită la Crăcăoani, în județul Neamț
17:51 - Niculina Stoican a fost sunată de amanta soțului ei. Interpreta de muzică populară a spus tot: „Iubirea de cuplu înseamnă dependență”