Viorica Vasilica Dăncilă, chemată în Parlament să dea explicaţii românilor. „Unde sunt banii din creşterea economică?”

Viorica Vasilica Dăncilă, chemată în Parlament să dea explicaţii românilor. Unde sunt banii din creşterea economică?

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă va da marţi explicaţii în Parlament.
Ea a fost chemată la „Ora prim-ministrului” de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, la solicitarea PNL, pentru a le spune românilor unde sunt banii din creşterea economică, „ce se întâmplă cu ţara” şi „încotro se îndreaptă”.

Potrivit documentului înaintat de liberali Biroului Permanent, tema dezbaterii va fi „Premierul României, Viorica Dăncilă, trebuie să le explice românilor unde sunt banii din creşterea economică”.
„Principalele teme pentru care convocăm premierul Dăncilă să dea seama ţin de derapajele din economie, de scăderea puterii de cumpărare a românilor din cauza guvernării PSD – ALDE, blocajul în ceea ce priveşte marile proiecte de investiţii în infrastructura de transport, sănătate şi situaţia dezastruoasă în materie de absorbţia fondurilor europene”, declara liderul PNL, Ludovic Orban, conform news.ro.

Dezbaterile în plenul Camerei Deputaţilor la care ar urma să participe Viorica Vasilica Dăncilă sunt programate de la ora 16.00 .

Înainte de participarea la „Ora prim-ministrului”, Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, trebuie să îi dea explicaţii şi preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei întâlniri pe teme economice.

„Discuţiile se vor axa pe salarizare, pe buget, cam astea sunt subiectele la modul general. Am discutat despre acest lucru când am avut CSAT, am vorbit de atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte. Scăderea contribuțiile la pilonul II de la 5,1% la 3,75% s-a făcut odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Se pare că nu au crescut salariile peste tot. Astăzi cu Ministrul Muncii vom analiza situația și vom da un răspuns”, a declarat, marţi, VioricaVasilica Dăncilă, în Parcul Carol, la o cermonie de Ziua Jandarmilor (Detalii AICI).