Dăncilă, discuții la Bruxelles cu Juncker și Timmermans. Ce le-a promis premierul liderilor UE

Dăncilă, discuții la Bruxelles cu Juncker și Timmermans. Ce le-a promis premierul liderilor UE
Foto: Guvern

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans.

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar a transmis, printr-un comunicat, faptul că Dăncilă s-a angajat să reia ”imediat” dialogul privind lupta împotriva corupției și reformele din justiție potrivit Mecanismului de Verificare și Cooperare.

Timmermans și Juncker au salutat promisiunile Guvernului României de a nu continua controversatele reforme din justiție. Totodată, ei au susținut din nou că reprezentanții Comisiei vor să lucreze cu autoritățile române, pentru a găsi soluții privind statul de drept și pentru a relua activitatea privind MCV-ul.

„Președintele Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintele Timmermans au salutat angajamentul Guvernului român de a nu continua reformele judiciare controversate și de a relua imediat dialogul în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru a progresa în reformele judiciare și în lupta împotriva corupției. Aceștia au reconfirmat că CE este pregătită să colaboreze cu autoritățile române pentru a găsi soluții la problemele statului de drept și pentru a relua progresul în cadrul MCV”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.