Dăncilă: Vom lua o decizie care să reflecte voința românilor exprimată la referendum. Cred că soluția e o modificare legislativă (VIDEO)

Dăncilă: Vom lua o decizie care să reflecte voința românilor exprimată la referendum. Cred că soluția e o modificare legislativă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Viorica Dăncilă a anunţat că va avea discuţii atât în PSD, cât şi cu partenerii din ALDE pentru a stabili cum anume poate fi implementată voinţa românilor exprimată la referendum. Premierul a precizat că o soluţie ar putea fi o modificare legislativă în Parlament.

”În următoarea perioadă, vom discuta în forurile statutare din PSD, dar și cu ALDE și vom lua o decizie privind voința cetățenilor exprimată la referendum. Soluția cred că e o modificare a legislaţiei, dezbătută și adoptată în Parlament. Majoritatea parlamentară e în continuare solidă, fapt dovedit inclusiv de alegerea președintelui Camerei Deputaţilor. Ne vom continua mandatul potrivit Constituției”, a declarat Dăncilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebările de la referendum au fost:

1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?
2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Pe 26 mai, românii au transmis clar mesajul că nu susţin deloc modificările pe care le-au adus până acum PSD şi ALDE sistemului judiciar. Referendumul a trecut.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică