Virgil Popescu: Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte cu 46 la sută

Virgil Popescu: Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte cu 46 la sută
Foto: facebook.com/Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat , luni seară,că alocaţiile copiilor se vor dubla până în anul 2022, iar până în 2024, pensiile vor creşte cu 46 la sută. În plus, el a mai spus că taxaunică nu va fi desfiinţată, fiind un concept liberal.

”PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului”

Ministrul economiei susține căpână acum alocațiile de stat nu au putut fi majorate cu 40 la sută anul acesta, din cauza crizei epidemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”Până în 2022 vom dubla alocaţia copiilor şi trebuie să se ştie, PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziţiei PSD şi s-au dublat alocaţiile copiilor atunci. Acum am mărit din nou cu 20 la sută alocaţiile copiilor şi le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere. Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat şi ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent şi din venit. Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuţi, trebuie să te gândeşti să te împrumuţi astfel încât să nu deraiezi de pe şine şi să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la ora actuală este deficit peste tot”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, conform News.ro.

În ceea ce priveşte pensiile seniorilor, acestea vor fi majorate cu 46 la sută, până în 2024, a mai precizat Virgil Popescu.

”Pensiile le-am mărit cu 14 la sută în acest an. E adevărat, iar am fost acuzaţi de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40 la sută. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toţi credeam acest lucru şi îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit această nenorocire asupra întregii omeniri şi nu a mai fost posibil. Dar, aşa cum am promis, în 2024 pensiile vor creşte cu 46 la sută”, a afirmat ministrul.

Virgil Popescu: Taxaunică nu va fi desfiinţată

Virgil Popescu a mai declarat că taxaunică nu va fi desfiinţată, întrucât aceasta reprezintăun concept liberal.

”Taxa unică rămâne, este conceptul nostru liberal şi va rămâne taxa unică. Nu veţi vedea în Codul Fiscal şi aţi văzut angajamentul ministrului Finanţelor, nu vor exista modificări sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru şi ne vom ţine de cuvânt”, a mai spus ministrul economiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe