Virgil Popescu, replică pentru Dacian Cioloș: Poate ar fi bine să-i ceară demisia și lui Emmanuel Macron, că și în Franța facturile sunt mari (VIDEO)

Virgil Popescu, replică pentru Dacian Cioloș: Poate ar fi bine să-i ceară demisia și lui Emmanuel Macron, că și în Franța facturile sunt mari (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a avut o reacție acidă după ce Dacian Cioloș, președintele USR, i-a cerut demisia în scandalul facturilor. Popescu a spus că poate Cioloș ar trebui să-i ceară demisia și președintelui Emmanuel Macron, deoarece și în Franța prețurile la utilități sunt mari.

Cioloș i-a cerut demisia lui Popescu. Reacția ministrului

„În criza facturilor nu cred că cineva îşi mai închipuie că Virgil Popescu mai poate rămâne în funcţie, după atâtea bâlbe şi greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor, după ce de luni de zile ne tot promite că problemele vor fi rezolvate şi făcea pe eroul d’Artagnan care se va bate cu companiile care măresc facturile.

Greşelile din aceste facturi există, fapt recunoscut şi de Ciolacu, şi de Cîţu. Deci cel şi cei care au greşit trebuie să plătească”, a declarat președintele USR, marți, la finalul unei ședințe a conducerii lărgite a partidului.

Întrebat în legătură cu afirmația lui Cioloș, Popescu a răspuns: „Dacian Cioloș poate ar fi bine să-i ceară demisia și dlui Macron, că și acolo prețurile sunt mari. Eu nu mai comentez declarațiile dlui Cioloș de mult timp”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Guvernul a adoptat noi măsuri în criza facturilor la energie și gaze

Guvernul Ciucă a adoptat, în ședința de marți, noi măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze.

„Practic, pentru toți consumatorii casnici, pentru toți românii care dețin o locuință, scade plafonul de la 1 leu pe kW la 80 de bani pe kW pentru energia electrică și de la 37 de bani pe kW la 31 de bani pe kW, indiferent cât consumă. Dacă, în plus față de acest lucru, consumă 500 de kW lunar și 300 de mc lunar, atunci beneficiază de o compensare suplimentară și practic va plăti 68 de bani pentru energia electrică și circa 22 de bani pentru gazele naturale, aici vorbim de toate taxele incluse”, a explicat ministrul Virgil Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe