Virgil Popescu, vizită în EAU: „România este interesată de achiziția de GNL, petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite”

Virgil Popescu, vizită în EAU: „România este interesată de achiziția de GNL, petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite”
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a discutat cu omologul său din Emiratele Arabe Unite, în cadrul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o în EAU. Cei doi au vorbit despre operaționalizarea unor noi rute de transport de gaze naturale din zona Golfului, inclusiv de gaz natural lichefiat. „România este interesată și de achiziția de petrol și produse petroliere”, a transmis Popescu. De asemenea, cei doi au discutat despre producția de energie regenerabilă, iar Popescu a încurajat companiile emirateze să investiții în România.

Popescu a participat și la deschiderea celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul EAU: „Am transmis că există un potențial semnificativ de cooperare între țările noastre în sectorul energiei. România este interesată de achiziția de GNL, petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, având în vedere interesul de a ne diversifica sursele și rutele de aprovizionare. Totodată, am invitat companiile emirateze să vină să investească în România, în sectorul energiei, inclusiv în energia regenerabilă”.

Popescu, discuții cu omologul din EAU despre petrol, GNL și energie regenerabilă

„În cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfășoară cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei și Infrastructurii E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei.

Am discutat despre acțiunile comune pentru facilitarea operaționalizării unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, inclusiv GNL. România este interesată și de achiziția de petrol și produse petroliere.

Un punct de interes comun îl reprezintă producția de energie regenerabilă, de aceea i-am transmis omologului că încurajez companiile emirateze să vină să facă investiții în țara noastră. Întărirea relațiilor bilaterale din cele două state, în mod special în domeniul energiei, este o prioritate pentru ambele ministere”, a transmis Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Discuții în coaliție pe tema prețului la carburanți

Vizita lui Popescu în EAU are loc în contextul discuțiilor tot mai aprinse din coaliție pe tema măsurilor ce ar trebui luate de Guvern pentru a fi limitată creșterea prețurilor la combustibil.

PSD insistă că măsurile trebuie să vină de la Virgil Popescu, ministrul liberal al Energiei, iar PNL susține că soluțiile trebuie gândite de Adrian Câciu, ministrul social-democrat al Finanțelor. „Ministerul Finanțelor a pus la dispoziția Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă”, spun, însă, social-democrații.

„Recunosc că e o doză de subiectivism politic în tot ce exprimă PSD în ultimele zile. Sunt discuții care ar fi trebui purtate înainte sau discuții intime. Până să mutăm dialogul în presă ar fi trebuit să existe un dialog așezat în coaliție. (…) Noi suntem orientați spre soluții, nu ne dorim acest meci politic”, a declarat marți, pentru B1 TV, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe