Vlad Alexandrescu: Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice o notificare prin care cere ”reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale” (FOTO)

Vlad Alexandrescu: Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice o notificare prin care cere ''reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale'' (FOTO)

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a trimis tuturor instituțiilor publice din țară o notificare prin care cere, în mod expres, ”reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”, susține Vlad Alexandrescu.

Iar explicația e simplă, continuă senatorul USR: măsurile fiscale și economice inconștiente adoptate de Guvernele PSD-ALDE în ultimii doi ani, sub oblăduirea lui Liviu Dragnea și a lui Darius Vâlcov, promisiunile electorale populiste, creșterea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea nediscriminată a salariilor funcționarilor publici, precum și măsurile fiscale care avantajează companiile și instituțiile camarilei politice de la București și ale baronilor din teritoriu au dus la creșterea puternică a cheltuielilor, iar veniturile nu reușesc să țină pasul. Toate acestea riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă, iar Teodorovici o știe prea bine.

Foto: Vlad Alexandrescu / Facebook

”Guvernul PSD-ALDE pregătește concedieri și tăierea salariilor din sectorul public. (…)

În fața unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituțiilor publice din țară, inclusiv instituțiilor de cultură și a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, „reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”.

Practic, instituțiile publice, inclusiv teatre, spitale, școli și centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici că trebuie să impună o austeritate cruntă, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat în primăvară, cu o întârziere de aproape jumătate de an, să nu ducă la deficite bugetare galopante.

Toate acestea în condițiile în care multe instituții sunt deja subfinanțate și nu își pot îndeplini menirea stabilită de legislația în vigoare.

După ce au adoptat pensii speciale și au crescut indemnizațiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE amenință acum cu tăieri de salarii și concedieri în sectorul public. Din informațiile primite din instituțiile publice, fondul de salarii are lipsă în lunile septembrie și decembrie, din pricina „trimestrializării”, o inovație marca Valcov”, a scris Vlad Alexandrescu, pe Facebook.

Foto: Vlad Alexandrescu / Facebook

Senatorul USR solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă și ministrului Orlando Teodorovici să anunțe public că nici un cetățean al acestei țări, profesori, cercetători, doctori, pompieri, actori, nu vor avea de suferit.

Foto: Vlad Alexandrescu / Facebook