Vlad Voiculescu, întrebat la ce oră s-a produs tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Acest lucru va fi stabilit de anchetă. Presupun că undeva înainte de ora 18. Eu am aflat în jurul orei 18 (VIDEO)

Vlad Voiculescu, întrebat la ce oră s-a produs tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Acest lucru va fi stabilit de anchetă. Presupun că undeva înainte de ora 18. Eu am aflat în jurul orei 18 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a făcut o serie de precizări, marți, într-o conferință de presă, despre tragedia soldată cu trei decese de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din Capitală. Întrebat la ce oră s-a produs incidentul, el spune că „acest lucru va fi stabilit de anchetă”, însă presupune că „undeva înainte de ora 18”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

La ce oră s-a produs tragedia de la Spitalul Victor Babeș. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Acest lucru va fi stabilit de anchetă”

Referitor la faptul că nu a precizat ora la care a aflat despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, având în vedere că a existat o contradicție între pozițiile exprimate de el și de secretarul de stat Andreea Moldovan, ministrul Sănătății a răspuns: „Ora a fost precizată de mine deja aseară. După ora 18 a fost confirmată problema de la «Victor Babeș». Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la alte spitale, pentru a mă asigura că există locuri unde pacienții să fie transferați, după care, undeva între 18:30-19, am ajuns la spital”.

Întrebat ce măsuri imediate a dispus după ce a aflat de incidentul de la spital, Vlad Voiculescu a declarat: „Prioritatea a fost, bineînțeles, să găsim locuri pentru pacienți, locuri în care ei să fie transferați. Când am ajuns la Victor Babeș, evident m-am interesat de situația celorlalți pacienți, am încercat să văd dacă există informații suplimentare asupra cauzelor celor întâmplate acolo. Am întrebat, de asemenea, dacă poliția a fost anunțată și m-am asigurat că poliția este anunțată și că familiile pacienților sunt, de asemenea, informate urgent”.

Întrebat ce fel de proceduri există pentru crize de acest gen, dar și dacă există un protocol între Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență, și când a vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat, el: „Cu domnul doctor Arafat am vorbit, de asemenea, imediat după ora 18, iar la spital procedurile sunt destul de clare. Mai întâi se încearcă, evident, salvarea pacienților, se încearcă transferul pacienților – dacă nu există condițiile tehnice sau omenești, sau respectiv care ținde resursa umană, ca pacienții să fie ajutați acolo. Asta este ceea ce s-a întâmplat, după care, fiind vorba de decesul unor persoane, evident trebuie anunțată poliția”.

Întrebat la ce oră s-a produs incidentul, ministrul Vlad Voiculescu a spus: Acest lucru va fi stabilit de anchetă. Presupun că undeva înainte de ora 18. Eu ce vă pot spune este că eu am aflat în jurul orei 18 de incidentul de la «Victor Babeș»”.