Daniel Zamfir și Ludovic Orban, război al declarațiilor în ședința PNL: Ce acuzații și-au aruncat cei doi (SURSE)

Daniel Zamfir și Ludovic Orban, război al declarațiilor în ședința PNL: Ce acuzații și-au aruncat cei doi (SURSE)

Senatorul liberal Daniel Zamfir și liderul PNL Sector 3, Florin Alexe, au fost excluși din partid la capătul unei perioade în care s-au aflat în conflict deschis cu conducerea formațiunii. Potrivit unor surse, liderul PNL Ludovic Orban a lansat un adevărat val de reproșuri la adresa celor doi în ședința Biroul Executiv Naţional al partidului, unde s-a tranșat războiul intern, informează Știripesurse.ro.

Astfel, Orban le-a reproșat celor doi colaborarea cu PSD, faptul că s-au îndepărtat de la linia partidului și că au susținut proiecte care au fost criticate de mulți dintre liberali.

”Am ajuns în situația jenantă ca la Senat să avem scandal aproape în fiecare ședință între domnul Zamfir și ceilalți senatori PNL. Nu este posibil așa ceva”, ar fi spus Orban în cadrul ședinței, potrivit surselor citate.

Replica lui Daniel Zamfir nu s-a lăsat așteptată. Acesta a susținut în fața liderului de partid că a inițiat legi împotriva abuzurilor și a transmis conducerii PNL că nu se va opri atunci când ”comandă niște șefi deranjați de la Banca Națională”.

Aceleași surse susțin că afirmațiile lui Zamfir au stârnit rumoare printre liberalii prezenți la ședință, care suspectează la rândul lor o legătură prea strânsă între conducerea partidului și BNR.

În plus, mulți se tem că vor fi executați după modelul Zamfir, în contextul în care se știe deja că Ludovic Orban vrea să schimbe mai mulți șefi de filiale județene.