Zeci de senatori au sesizat la Curtea Constituțională legea care permite eutanasierea câinilor (VIDEO)

Zeci de senatori au sesizat la Curtea Constituțională legea care permite eutanasierea câinilor (VIDEO)

Cei de la Protecţia Animalelor nu se lasă. Zeci de senatori în frunte cu Marius Marinescu au sesizat la Curtea Constituţională legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân dacă nu sunt adoptaţi în 14 zile.

Documentul a fost prezentat în exclusivitate la B1 TV de către Marius Marinescu, potrivit căruia în vigoare va rămâne vechea lege care interzice uciderea maidanezilor.

Documentul, trimis atât la Curtea Constituţională, cât şi la cele două camere ale Parlamentului, a fost semnat de 30 de senatori. Aceştia susţin că legea privind eutanasierea câinilor maidanezi care a trecut de votul deputaţilor, este neconstituţională.

”Către Curtea Constituțională a fost trimisă prin poștă această sesizare. În data de 14 eu am fost expeditorul. Cer Curții Constituțioală să se pronunțe vizavi de această lege pentru că s-au mai pronunțat o dată în 2012 și au spus că eutanasierea colectivă e interzisă sub demnitatea umană”, a afirmat Marinescu.

Marius Marinescu ţine să îi liniştească astfel pe iubitorii de câini. Preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor susţine că noua lege nu poate intra în vigoare atât timp cât ea este contestată la Curtea Constituţională.

”Legea care trebuia să se adopte și foarte bine că nu s-a adoptat nu anula legea 9 pe 2008. Este interzisă eutansierea câiniilor pisicilor cu excepția animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar. Asta este legea în vigoare”, a mai spus Marinescu.

Legea maidanezilor, sesizată la Curtea Constituțională

Embed: