Cine sunt fotbaliștii români care joacă la Cupa Mondială din Qatar?

Cine sunt fotbaliștii români care joacă la Cupa Mondială din Qatar?
Foto simbol: Pixabay

Ajdin Hrustic este primul jucător cu cetățenie română care a jucat la Cupa Mondială din Qatar, în meciul dintre Australia și Tunisia, încheiat cu 1-0. Hrustic joacă în echipa Australiei, care face parte din Grupa D, alături de Danemarca, Tunisia și Franța.


Fotbalistul născut în Australia are tată bosniac, mamă româncă și deține pașaport românesc. El este unul dintre cei doi fotbaliști cu origini în țara noastră care este prezent la turneul final. Mijlocașul ofensiv a fost trimis pe teren de Arnold în minutul 64, în locul lui McGree.

Sportivul a fost transferat în această vară de la Eintracht Frankfurt la Verona. Fotbalistul a recunoscut că, în trecut, pe vremea în care evolua pentru juniorii celor de la Schalke 04, s-a simțit ignorat de federalii Bosniei și României, așa că a ales să reprezinte țara unde a făcut primii pași în fotbal, Australia.

Karim Adeyemi, românul care joacă fotbal în naționala Germaniei

Al doilea jucător cu origini românești este Karim Adeyemi, legitimat la Borussia Dortmund, considerat a fi un viitor star al fotbalului mondial. Karim Adeyemi s-a născut la Munchen și are un tată nigerian și o mamă româncă.

Tânărul mijlocaș ofensiv a avut de ales între naționalele Nigeriei, României și Germaniei, și a ales-o pe cea din urmă. Germania face parte din Grupa E, alături de Japonia, Costa Rica și Spania.

Urmăriți B1TV.ro și pe