Ion Ţiriac, DEZVĂLUIRI ŞOCANTE despre cum a devenit miliardar: ‘M-a ajutat FOAMEA! Cumpăram coniac cu 2 lei în România şi îl vindeam cu 6 la Moscova’ (VIDEO)

Ion Ţiriac, DEZVĂLUIRI ŞOCANTE despre cum a devenit miliardar: 'M-a ajutat FOAMEA! Cumpăram coniac cu 2 lei în România şi îl vindeam cu 6 la Moscova' (VIDEO)

Fostul mare tenismen Ion Ţiriac, cel mai bogat român, a făcut dezvăluiri şocante despre cum şi-a început afacerile.
El are o avere impresionantă, de aproape două miliarde de euro, şi a povestit că avea simţul afacerilor încă din copilărie. El a mărturisit că a făcut primii bani din afaceri, în anii ’50, când cumpăra coniac din România cu 2 lei şi îl vindea în Rusia cu 6 lei.

„M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu, pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu şase lei şi aşa mai departe”, s-a destăinuit Ion Ţiriac, potrivit libertatea.ro.

Întrebat de jurnalişti care ar fi trei reguli ale succesului după care s-a ghidat, Ţiriac nu a stat prea mult pe gânduri.
„Să încerci în fiecare zi să fii mai bun decât ieri. Să nu te uiţi împrejur, ci să le faci pe ale tale atât cât poţi. Să fii mulţumit cu tine însuţi când te uiţi în oglindă”, a afirmat fostul mare tenismen.

Ion Ţiriac a cucerit Roland Garros-ul, la dublu, alături de Ilie Năstase, şi s-a aflat pe locul 8 mondial la simplu, în 1968.

El este proprietarul turneului de tenis de la Madrid, are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar, iar de cinci ani a deschis la Otopeni Ţiriac Collection, un muzeu al celor peste 170 de maşini de epocă din colecţia personală.

Împreună cu banii câştigaţi din tenis a ajuns să deţină o avere estimată la 1,7 – 1,8 miliarde de euro, conform Top 300 Capital.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: libertatea.ro)