Ovidiu Haţegan, despre participarea la Olimpiada de la Rio: „E o recunoaştere a muncii noastre de către cei de la FIFA”

Ovidiu Haţegan, despre participarea la Olimpiada de la Rio: „E o recunoaştere a muncii noastre de către cei de la FIFA”
Foto: fthb.ro

Ovidiu Haţegan a arbitrat doar două meciuri la Campionatul European din Franţa, însă nu este nemulţumit că s-a întors acasă după faza grupelor, potrivit prosport.ro.

Arbitrul român a părăsit Campionatul European din Franţa după faza grupelor, dar s-a aflat pe lista celor şase arbitri care nu vor mai oficia la centru partide la EURO 2016 în fazele eliminatorii.

„Nu putem să ne rezumăm doar la cele două meciuri. Evident, mi-aş fi dorit să stăm mai mult, dar asta a fost decizia UEFA şi trebuie să o respectăm. Dar suntem extrem de bucuroşi că am avut şansa să participăm la acest eveniment fantastic. Mă bucur că am plecat cu fruntea sus de acolo, mesajul a fost unul pozitiv din partea UEFA, am inţeles motivele pentru care am fost trimis acasă.

După cum aţi văzut, au rămas cei cu foarte mare experienţă, dar mesajul a fost unul pozitiv. Evident că, fiind la început de drum, au ţinut cont de vârsta noastră şi de lipsa meciurilor importante la nivel european. Am câştigat extrem de multă experienţă în această scurtă perioadă, am avut şansa să învăţ mai multe decât în ultimii doi ani de arbitraj", a declarat Ovidiu Haţegan la Dolce Sport.

Ovidiu Haţegan a arbitrat două partide din faza grupelor, prima fiind meciul dintre Polonia şi Irlanda de Nord, iar cel de-al doilea a fost meciul dintre Irlanda şi Italia.

Mai mult, Haţegan a fost delegat pentru a oficia partide şi la Jocurile Olimpice de la Rio, din acest an.

„Problema cea mai mare o să fie fusul orar, dar am avut o experienţă asemănătoare în Noua Zeelandă, o să avem timp să ne acomodăm. E un lucru fantastic să mă aflu între cei 5 arbitri care au fost aleşi din Europa, e o recunoaştere a muncii noastre de către cei de la FIFA”, a mai precizat Ovidiu Haţegan.

Tags: