Scandal în Marea Britanie! Primul-Ministru, acuzat că a cheltuit bani publici la magazinul echipei preferate

Scandal în Marea Britanie! Primul-Ministru, acuzat că a cheltuit bani publici la magazinul echipei preferate
Marea Britanie va contribui masiv la reconstrucția Ucrainei post-război. În imagine: Liz Truss, ministrul britanic de Externe. Foto: Hepta - DPA Images / Victoria Jones

Elizabeth Truss, primul ministru din Marea Britanie, este acuzată de rivalii politici că a cheltuit din banii publici la magazinul clubului Norwich.

Truss este cunoscută ca fiind fan al clubului Norwich

Emily Thornberry, membru al Partidului Laburist, a publicat pe Twitter o scrisoare în care prezenta cheltuielile făcut de Liz Truss între 2021 și 2022, când a condus Foreign Office, echivalentul Ministerului Afacerilor Externe.

Truss este cunoscută ca fiind fan al clubului Norwich, din Championship, fiind prezentă la mai multe meciuri ale clubului în ultimii ani.

Acum, Truss este acuzată că a cheltuit bani publici la magazinul echipei. În octombrie 2021 și în martie 2022, când Truss era în funcție, s-au cheltuit 2.000 de euro la magazinul clubului Norwich, suma fiind trecută în conturile Ministerului.

„Cum s-au cheltuit 4.333 de lire sterline pe două vizite la coafor? Sunt foarte multe cheltuieli care sunt greu de înțeles și sunt neobișnuite. S-au plătit chiar și 1.841 de lire la magazinul clubului Norwich”, susține Emily Thornberry.

Elizabeth Truss nu a oferit niciun răspuns după acuzațiile lansate de rivalii politici.
Liz Truss, lider al Partidului Conservator, a devenit Prim-Ministru în Marea Britanie pe 6 septembrie, după ce Boris Johnson și-a dat demisia.

După 10 etape, Norwich se află pe loc de promovare în Premier League. Clubul antrenat de Dean Smith are 20 de puncte și se află pe locul 2, la 3 puncte de liderul Sheffield United.

Urmăriți B1TV.ro și pe