Sorana Cîrstea, la prima calificare în semifinalele unui turneu pe iarbă: „Încep să învăț” / România ar putea avea două tenismene în careul de ași de la Birmingham

Sorana Cîrstea, la prima calificare în semifinalele unui turneu pe iarbă: „Încep să învăț” / România ar putea avea două tenismene în careul de ași de la Birmingham
Sorana Cîrstea are două titluri WTA în palmares, Istanbul 2021 și Tashkent 2008. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rob Prange

Sorana Cîrstea a reușit o revenire de senzație în partida cu Donna Vekic, locul 92 mondial, și s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Birmingham, o premieră în palmaresul său pe iarbă. La capătul victoriei obținute vineri, românca s-a arătat de părere că începe să învețe să evolueze pe această suprafață.

Sorana Cîrstea (36 WTA, 32 de ani) a învins-o în trei seturi pe Donna Vekic (92 WTA, aproape 26 de ani), scor 5-7 / 6-3 / 6-4, a treia victorie consecutivă pe care o bifează în doar patru zile.

În careul de ași are șanse să ajungă și Simona Halep (20 WTA, 30 de ani), care vineri seară, nu mai devreme de ora 18, își va măsura forțele cu Katie Boulter (141 WTA, 25 de ani).

Ce a declarat Sorana Cîrstea după prima calificare în semifinalele unui turneu pe iarbă

„Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să te îmbunătățești și nu contează vârsta sau clasamentul, mereu e loc de îmbunătățit. Cred că încep să învăț să joc pe această suprafață și e totul bine până acum.

Cred că nu am greșit mult în primul set, dar Donna a revenit și a avut câteva game-uri în care a fost invincibilă. Mi-am zis că nu e vina mea, ci că e doar joacă prea bine. Mi-am zis să rămân în meci și mă gândeam că e un nou meci și am luptat pentru fiecare punct”, a declarat Sorana la finalul sfertului cu Donna Vekic, potrivit Digisport.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe