A ÎNVIAT!? Un jucător era bine-sănătos în țara natală, dar cluburile îi țineau momente de reculegere

A ÎNVIAT!? Un jucător era bine-sănătos în țara natală, dar cluburile îi țineau momente de reculegere

Momente demne de cascadorii râsului în capitala Irlandei. Ballybrack FC, un club de amatori din Dublin, și-a cerut scuze public după ce a informat că jucătorul Fernando Nuno La-Fuente a murit într-un accident de motocicletă, deși acesta era perfect sănătos în țara natală, relatează Gazeta Sporturilor.

Sursa citată mai scrie că, după ce clubul a anunțat Leinster Senior League, liga în care evoluează, că jucătorul a murit, meciul cu Arklow Town s-a amânat. Mai mult decât atât, la celelalte partide ale etapei s-a ținut câte un moment de reculegere.

„Nu am putut obține alte informații. Am sunat la club, la spitale, peste tot. Nimeni nu știa nimic despre acest jucător. Unii dintre colegii lui au spus că a plecat în Spania acum o lună, dar atât”, a spus David Moran, președintele Ligii, care a devenit suspicios la auzul decesului, deși chiar și presa locală relatase evenimentul.
Ulterior, s-a descoperit că La-Fuente era perfect sănătos în țara natală, iar Liga a dat un comunicat oficial în care menționa că „anunțul morții jucătorului de la Ballybrack n-are nicio bază reală”.

Președintele a confirmat că va lua măsuri disciplinare împotriva clubului, despre care se crede că ar fi fabricat zvonurile ca să amâne meciul cu Arklow Town.

„N-am mai văzut așa ceva. Nu știu ce măsuri se impun și ce reguli au fost încălcate, va trebui să studiem bine regulamentul, nu cred că există un precedent”, a spus David Moran.

De partea cealaltă, la rândul său clubul în cauză a lansat un comunicat: „Persoana responsabilă de popularizarea acestei informații a fost concediată. Ne cerem scuze pentru această eroare incredibilă, nu ne stă în caracter să facem așa ceva”.

Ultima oră