Harghita: Un tânăr de 16 ani a fost atacat de un urs: „Sălbăticiunea i-a mușcat piciorul și a vrut să-l tragă în tufiș”

Harghita: Un tânăr de 16 ani a fost atacat de un urs: „Sălbăticiunea i-a mușcat piciorul și a vrut să-l tragă în tufiș”
Sursa foto: Pixabay

Un băiat a fost atacat de o ursoaică. În urma incidentului el a ajuns la spital. Totul s-a întâmplat în satul Aldea, comuna Măriniș. Animalul i-a provocat răni în mai multe zone ale corpului.

Primarul comunei, despre incidentul în care a fost implicat tânărul de 16 ani

Primarul comunei Mărtiniș, Jakab Attila, a declarat că incidentul s-a întâmplat în timp ce doi tineri voiau să își caute prietenul care era cu caprele la păscut, pe deal.

Băiatul atacat a mărturisit că a fost mușcat de picior, iar sălbăticiunea a încercat să îl tragă în tufiș, potrivit ziare.com.

„Aşa a zis (victima-n.red), că ultima clipă pe care şi-o aminteşte este că ursul i-a muşcat piciorul şi a vrut să-l tragă în tufiş. El a prins un copac şi nu l-a lăsat. În timpul acesta, prietenul cu care era şi cel care era cu caprele au observat ce s-a întâmplat, au fugit cu câinii acolo, câinii au sărit pe urs şi atunci l-a lăsat acolo. Dar în timpul acesta i-a muşcat piciorul, braţul, spatele, în patru-cinci locuri”, a spus primarul Jakab  Attila.

În prezent, băiatul este la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, iar starea lui este bună. În câteva zile, el se va putea întoarce acasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo