Situație inedită: Peste 13.000 de cetăţeni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din Galați

Situație inedită: Peste 13.000 de cetăţeni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din Galați

Peste 13.000 de cetăţeni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din Galaţi.

Este vorba despre persoane din Republica Moldova care au şi cetăţenie română şi care au dreptul să voteze la alegerile locale din 27 septembrie, potrivit adevărul.ro

Aceştia au făcut acest lucru pentru că aveau nevoie de un domiciliu în România ca să poată obţine acte de identitate româneşti şi să poată călători şi munci în Uniunea Europeană.

Printre cetăţeni se află şi un gălăţean care are două apartamente în proprietate, găzduind 8.000 de persoane. Cu toate acestea, o singură persoană din cele 13.000 a votat la alegerile precedente.

“Este un bărbat din Galați, care, la două adrese unde deține proprietăți, are luate în spațiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română și moldovenească. El este pe primul loc. Pe locul 2, este un gălățean care găzduiește cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetățenie. Pe locul 3 se situează un gălățean cu 1.816 persoane luate în spațiu. În total, în Galați sunt înregistrați peste 17.500 cetățeni moldoveni, care au și cetățenie română și, implicit, drept de vot la alegerile de duminică”, a declaratdirectorul SPCLEP Galați, Silviu Bacalum.

Tags: