Continuă ancheta în cazul incendiului de la Matei Balș. A patra zi de audieri la Poliția Capitalei și cercetări la fața locului

Continuă ancheta în cazul incendiului de la Matei Balș. A patra zi de audieri la Poliția Capitalei și cercetări la fața locului
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Continuă anchetă în cazul tragediei de la Matei Balș în urmă căruia şapte oameni au murit. Pentru a patra zi consecutiv vor fi audiate cadre medicale la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Deşi concluziile oficiale ale anchetei sunt departe de a fi cunoscute, ministrul Sănătăţii este convins că trebuie modernizate urgent instalaţiile electrice, dar şi cele de oxigen, care par a fi principalul motiv al unor astfel de accidente teribile.

Continuă cercetările la fața locului în cazul incendiului de la Matei Balș

O echipă mixtă, formată din procurori, polițiști criminaliști și specialiști de la INSEMEX Petroșani au revenit la fața locului, în pavilionul V al Institutului Matei Balș din Capitală.

Până acum au fost audiate cadrele medicale, dar și aparținătorii pacienților. Urmează să fie audiați chiar pacineții, prin videoconferință, în cursul acestei săptămâni, dar și fostul manager al spitaului. Una dintre cele mai importante mărturii a fost cea a medicului Cătălin Apostolescu.

Acesta a precizat că 27 din cele 101 persoane care au fost salvate au fost salvate chiar de cadrele medicale, folosindu-se chiar și de pături, fără să mai aștepte tărgile de la ISU, pentru a-i scoate din flăcări pe pacienții care se aflua în pericol. Tot el a mai precizat că au încercat să spargă geamurile, dar fiind din termopan nu au reușit.

La INML au mai rămas două trupuri neînsuflețite de identificate, acestea fiind carbonizate. Totodată, anchetatorii desfășoară și verificări referitoarea la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalațiilor electrice și de pază a spitalului.

Reamintim că Parchetul a dechis, în cazul incendiului de la Institutul Matei Balș, un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)