CORONAVIRUS. ANPC a închis piețele Gorjului și Titan 2 – Miniș din București din cauza aglomerației și a lipsei de dezinfectanți

CORONAVIRUS. ANPC a închis piețele Gorjului și Titan 2 - Miniș din București din cauza aglomerației și a lipsei de dezinfectanți

În contextul pandemiei de coronavirus și a ordoneanțelor militare emise de guvern, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o serie de acțiuni de control premergătoare sărbătorilor pascale, la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care comercianții respectă regulile.

ANPC, controale în piețe, pentru a se preveni răspândirea COVID-19

Astfel, în data de 9 aprilie au fost efectuate verificări în mai multe piețe agroalimentare din București.

Inspectorii au găsit mai multe nereguli, astfel că au fost închise două piețe mari, iar o alta a fost amendată.

Piaţa Gorjului şi Piaţa Titan 2 – Miniș, închide de inspectorii ANPC

Piaţa Gorjului şi Piaţa Titan 2 – Miniș au fost închise din cauza aglomerației și a lipsei dezinfectanților, fiind astfel încălcate două dintre regulile impuse prin ordonanțe militare pe timpul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, nu se respecta distanţa socială dintre comercianţi, iar numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă era mai mare decât capacitatea locației. De asemenea, lipseau dezinfectanții ce trebuiau puși la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor precizează că acestea vor fi redeschise când neregulile constatate vor fi remediate.

De asemenea, această măsură a fost dublată şi de sancţionarea operatorilor economici care deţin pieţele cu amenzi în valoare de 30.000 lei.

Și Piața Veteranilor a intrat în vizorul ANPC

De asemenea, Protecția consumatorilor precizează că nereguli au fost găste și în Piața Veteranilor din Sectorul 6 al capitalei.

Reprezentanții pieței agroalimentare primind doar o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţei militare numărul 3, și anume distanțarea socială.

Ciobanii nu au voie cu mieii vii în piețe, de Paște

Amintim, în acest context, că ciobanii nu au voie cu mieii vii în piețe, de Paște.

Tradiția nu va fi respectată sărbătorile acestea din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, piețele improvizate la marginea orașelor vor dispărea.

Autoritățile transmis, însă, că cetățenii pot merge la ferme să-și achiziționeze miel pentru Paște.

Cei care vor merge la stână trebuie să aibă t asupra lor cartea de identitatea și declarația pe propria răspundere.

În declarația pe propria răspundere se va bifa punctul 2 – asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor, iar polițiștii recomandă ca la fermă să meargă o singură persoană din familie, pentru a se putea respecta distanțarea socială impusă în timpul carantinei din cauza COVID-19.

De asemenea, și fermierii pot livra mielul la domiciliul clientului, dacă respectă anumite măsuri. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, aceștia trebuie să se deplaseze doar având asupra sa cartea de identitate, adeverința pe proprie răspundere, documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

Carantina impusă din cauza COVID-19, prelungită cu o lună

Amintim că pe fondul îmbolnăvirilor cu COVID-19, președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea cu încă o lună a carantinei, în România. Astfel, restricțiile ar putea fi ridicate la jumătatea lunii mai.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în România

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 ajunge, marți, ora 13.00, la 7.216, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Dintre acestea, peste 1.200 de persoane s-au vindecat și au fost externate.

337 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

La terapie intensivă sunt 245 de pacienți, iar 362 de persoane au decedat din cauza complicațiilor suferite pe fondul infectării cu coronavirus.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)