Judecătorii nu ştiu unde se află Omar Hayssam. Procesul sirianului a fost amânat pentru 31 iulie

Judecătorii nu ştiu unde se află Omar Hayssam. Procesul sirianului a fost amânat pentru 31 iulie

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că Omar Hayssam nu este în unităţile lor.

Astfel, sirianul nu a putut să fie adus marţi la instanţă pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare, informează Mediafax.

Grefierul şedinţei a anunţat că Tribunalul Bucureşti a făcut adrese la Poliţia Capitalei pentru a-l aduce în instanţă, răspunsul instituţiei fiind că se află în imposibilitatea de a transmite locul de detenţie al lui Omar Hayssam.

În acest context, avocaţii inculpaţilor au cerut amânarea judecării cauzei, pe motivul lipsei procedurii de citare cu Omar Hayssn.

Instanţa a stabilit două termene, respectiv unul în 31 iulie, când se va judeca propunerea de arestare făcută de DIICOT pe numele lui Omar Hayssam şi a fratelui său în acest caz, iar un altul pe fond, în 9 septembrie.

Inspectoratul General al Poliției Române a precizat, ulterior, că nu a afirmat niciodată că Hayssam se află în Arestul Capitalei, ci a comunicat că este într-un centru de reţinere şi arest.
Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a spus că o persoană a sunat luni la Arestul Poliţiei Capitalei şi s-a recomandat ca fiind grefier.

„Această persoană a întrebat dacă Omar Hayssam este în Arestul Poliţiei Capitalei şi i s-a răspuns că nu. Persoana care a sunat a spus că doreşte să îl citeze şi i s-a răspuns să o facă, însă în cele din urmă nu s-a transmis nicio citaţie”, a declarat Raluca Seunca pentru Mediafax

Tribunalul Bucureşti judecă, marţi dimineaţă, un termen în dosarul în care sirianul este inculpat de pentru evaziune fiscală. Pentru că are de ispăşit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, Omar Hayssam va fi transferat într-unul din penitenciare. Având în vedere că a fost condamnat pentru teorism, Hayssam va fi închis într-un penitenciar de maximă siguranţă, cel mai probabil la Giurgiu.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe