Klaus Iohannis, despre problema calculării indicelui de infectare cu COVID-19, în Capitală: Cei de la INSP nu au nici ei toate datele// Aștept ca Guvernul să clarifice acestă problemă de urgență

Klaus Iohannis, despre problema calculării indicelui de infectare cu COVID-19, în Capitală: Cei de la INSP nu au nici ei toate datele// Aștept ca Guvernul să clarifice acestă problemă de urgență
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a vorbit, marți seară, într-o conferină de presădespre situația apărută în Capitală, unde Grupul de Comunicare Strategică și Institutul de Sănătate publică au raportat, marți, valori ale indicelui de infecatare cu COVID-19, raportat la 1000 de locuitori. Șeful statului a declarat că așteaptă soluționarea acestei probleme, de urgență.

„Da, este ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie de corelare a datelor între aceste instituții și aștept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgență”, a declarat președintele.

Întrebatdacă i s-a comunicat de la INSP indicatorul care arată pentru ce procent din populație se cunoaște sursa infectării, Iohannis a răspuns afirmativ, însă a mărturisit că pandemia este greu de gestionat și nici măcar INSP-ul nu aretoate datele.

Să vă răspund în două faze. Prima fază, este un virus nou, în ghilimele în termeni medical, fiindcă nu se cunosc încă toate datele, nu se cunosc absolut toate statisticile și în fiecare zi, în fiecare săptămână cercetătorii găsesc date noi, fac studii noi și în acest fel informația devine din ce în ce mai bogată.Aceste lucruri sunt evident pozitive și cei de la INSP mi-au prezentat câteva studii științifice care se realizează și la ei, dar care s-au realizat și în altă parte. Este un proces continuu. Nu au nici ei toate datele, cum nu are nimeni încă, toate datele. Lucrurile sunt în desfășurare și acest fapt face să devină destul de dificil de gestionat această pandemie. Dacă ar fi fost simplu, n-am fi avut atâtea cazuri și n-ar fi avut alții cu sisteme medicale mai performante atâtea cazuri”, a mai spus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Indicele de infectare cu coronavirus în București a depășit, marți, 3 cazuri la 1000 de locuitori, adică a atins 3,11, prag de la care legea prevede posibilitatea instituirii carantinei. Ulterior publicării acestor date, INSP a precizat și că rata raportată la populația din București, după domiciliu, este 2,65 la mie. Datele publicate de INSP vizează ultimele două săptămâni. Grupul de comunicare strategică anunțase, ieri, că rata de infectare în Capitală este 2,66.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)