Lucian Bode: În luna septembrie îmi doresc să dăm în trafic pentru călători magistrala M5 de metrou (VIDEO)

Lucian Bode: În luna septembrie îmi doresc să dăm în trafic pentru călători magistrala M5 de metrou (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat marți seară, în cadrul emisiunii „Talk B1”, moderată de Tudor Mușat, că își dorește ca în luna septembrie să poată fi dată în trafic pentru călători magistrala M5 de metrou.

Lucian Bode: În luna septembrie îmi doresc să dăm în trafic pentru călători magistrala M5 – Drumul Taberei

Mai exact, oficialul a spus că lucrările la magistrala M5 – Drumul Taberei trebuiau finalizate la sfârșitul lunii iunie, însă nu a fost posibil. Cu toate acestea, Lucian Bode a afirmat că își dorește ca magistrala M5 de metrou să fie dată în trafic pentru călători în luna septembrie.

”Îmi doresc să dau în circulație magistrala M5 – Drumul Taberei în acest an. În baza unor asumări date pe hârtie de către conducerea Metrorex, conducerea companiilor care lucrează pe această magistrală, noi am spus 30 iunie (terminarea lucrărilor la magistrala M5, n.r.). Acest lucru nu a fost posibil. Am explicat de ce. Au fost două motive. Centrala de ventilație, una dintre cele 6 centrale nu a fost finalizată, astăzi lucrările la această centrală au fost finalizate, deci nu mai există niciun impediment pentru ca testele dinamice, care au început pe data de 14 august, să fie finalizate. Noi sperăm că maxim într-o lună – o lună și jumătate aceste teste să fie finalizate, iar în acel moment, când ai finalizată centrala și testele, specialiștii ne vor permite să dăm în trafic pentru călători. Eu îmi doresc să dăm în trafic pentru călători, în luna septembrie, magistrala M5 de metrou”, a spus ministrul Transporturilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În ce stadiu se află Magistrala 5 – Drumul Taberei: Cifre oficiale comunicate de Metrorex

Reamintim că Metrorex a declarat pentru B1.ro că, în acest moment, stadiul lucrărilor la magitrala M5 – Drumul Taberei este de 97,5%.

„Punerea în funcțiune cu călători pe Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, va fi realizată după efectuarea tuturor probelor tehnologice și a tuturor etapelor ce trebuie urmate în vederea îndeplinirii condițiilor impuse de normele și reglementările în vigoare, astfel încât, la momentul utilizării transportului subteran de către publicul călător, să fie asigurată în totalitate siguranța traficului și a călătorilor”, a declarat Metrorex.

În medie, fără cazurile excepționale, metroul din București transportă în jur de 600.000 de călători zilnic. Punerea în funcțiune a M5 ar putea crește capacitatea de transport la 780.000 de călători, ceea ce ar ajuta și la decongestionarea traficului la suprafață. În schimb, va fi mai aglomerat la stațiile Eroilor, unde ar urma să se facă schimbul magistralei, respectiv la Unirii.

„În situația revenirii la normal a traficului de călători cu o medie de cca de 600.000 de călători pe zi, după punerea în funcțiune a Magistralei V, secțiunea Eroilor – Râul Doamnei, media de călători transportați ar putea crește cu cca 180.000 mii de călători pe zi”, a informat Metrorex.

Gabriel Mocanu, șeful Metrorex, despre circulația metoului pe M5 din septembrie: „Vom vedea”

Gabriel Mocanu, directorul general al Metrolex, a afirmat, în iulie, că „vom vedea” dacă va circula metroul pe Magistrala Drumul Taberei în septembrie, răspunzând la o întrebare lansată în acest sens. Oficialul susține că nu se așteaptă „la nimic”, ci vrea „ca fiecare să își facă treaba”.

Întrebat dacă circulă metroul în luna septembrie, Mocanu a răspuns: „Vom vedea”. Întrebat dacă ne putem aștepta ca în octombrie să se întâmple acest lucru, el a explicat: „Eu nu mă aştept la nimic. Eu mă aştept ca fiecare să-şi facă treaba şi asta le-am spus ieri (23 iulie, n.r.) constructorilor că au un contract pe care nu i-a obligat nimeni să-l semneze. Ba, dimpotrivă, unii dintre ei chiar au mers în instanţă la momentul respectiv ca să câştige acest contract”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:19 - Kamala Harris este pregătită „să câștige nominalizarea democraților” pentru alegerile prezidențiale din SUA, după retragerea lui Joe Biden
23:53 - Prima reacție a Kremlinului după retragerea lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din SUA. Dmitri Peskov a spus care este „prioritatea” Rusiei
23:35 - România a câștigat Campionatul European U20 Divizia B la baschet
23:14 - Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită
22:51 - Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)
22:32 - Un bărbat a murit în timpul unei drumeții în Masivul Vâlcan
22:13 - Liderul republican al Camerei Reprezentanților îi cere demisia lui Joe Biden. Mike Johnson: Perspectivele democraților nu sunt mai bune cu Kamala Harris
21:49 - Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială: Va rămâne de departe cel mai slab președinte din istoria țării noastre. Sistemul a făcut tot ce a putut pentru a-l proteja
21:34 - Claudiu Năsui, despre datoria publică a României: Întrebarea este dacă am ajuns la 54% din PIB și avem ce să arătăm. Datoria pentru pensii e total separată și e imensă (VIDEO)
21:01 - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din SUA: „Este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate” / A anunțat că o susține pe Kamala Harris