Medicul Emilian Imbri: Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi un tsunami al infectărilor. Trebuie luate măsuri mult mai stricte

Medicul Emilian Imbri: Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi un tsunami al infectărilor. Trebuie luate măsuri mult mai stricte
Foto: ASSMB

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a avertizat că în perioada următoare Capitala va intra în carantină.Mai mult, specialistul crede lupta cu pandemia va continua și în 2022.

„Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială.

Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paști. ”Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm!”. Deja ai satisfacția că de Paști nu o să respecți. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele.

Nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu. În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidități. Ar trebui să colaboreze instituțiile între ele. Nu doar COVID există în România”, a spus Emilian Imbri, marți seara, la TVR 1, conformŞtiripesurse.