Ministerul Educației: În peste 4.000 de școli din România cursurile se desfășoară exclusiv online. Cazuri de COVID-19, confirmate în 367 de unități de învățământ

Ministerul Educației: În peste 4.000 de școli din România cursurile se desfășoară exclusiv online. Cazuri de COVID-19, confirmate în 367 de unități de învățământ
Foto: Pixabay

Ministerul Educației anunță că, în acest moment, peste 4.000 de unități e învățământ din România funcționează după scenariul roșu, adică elevii fac cursuri exclusiv online.

Date actualizate privind scenariile de funcționare aa unităților de învățământ: Peste 4.000 de școli, în scenariul 3, cu ore exclusiv online

Potrivit situației la zi privind scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar de la nivel național, anunțată marți de Ministerul Educației, în acest moment, 8.543de școli din țară funcționează conform Scenariului 1, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. 5.077de unități de învățământ sunt încadrate înScenariul 2 care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Iar în Scenariul 3 sunt încadrate 4.036de unități de învățământ, acolo unde toți preșcolarii și elevii participă la activități/lecții online.

În 367 de unități de învățământ au fost descoperite cazuri de infectare cu coronavirus

Reprezentanții Ministerului Educației mai precizează că 367dintre școlile din Scenariul 3 au fost închise din cauza apariției unor cazuri de COVID-19 în timp ce restul de 3.669au trecut la învățământul exclusiv online din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățileîn care acestea funcționează ori a infrastructurii școlaresupuse unorlucrări de reabilitare.

”Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, mai precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Record de infectări în România: Peste 7.700 de noi cazuri în 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 7.733 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, într-un nou record negativ stabilit de pandemia de coronavirus în România. Totodată, potrivit autorităților, pe un interval de 24 de ore au fost înregistrate 120 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, consfințind un maxim absolut de la izbucnirea crizei sanitare și din acest punct de vedere. Același bilanț arată că numărul total de pacienți depistați cu această boală infecțioasă internațiîn unitățile sanitare de profil este de 11.897, dintre care 974 sunt la Terapie Intensivă – de asemenea un număr fără precedent.

Urmăriți B1TV.ro și pe