Părinții tinerilor din Vaslui, ajunși focar COVID -19 pe litoral, acuze la adresa autorităților: ‘Și-au întrerupt vacanța din cauza acestei mascarade. Nu cred în povestea asta. Eu nu îmi duc copilul la spital’

Părinții tinerilor din Vaslui, ajunși focar COVID -19 pe litoral, acuze la adresa autorităților: 'Și-au întrerupt vacanța din cauza acestei mascarade. Nu cred în povestea asta. Eu nu îmi duc copilul la spital'
Foto: Hepta

Cazul celor 30 de tineri din Vaslui găsiți pe litoral, ajunși focar de coronavirus, ia amploare. Tatăl uneia dintre adolescentele consideră că vacanța copiilor a fost întrerupta din cauza unei „mascarade”.

Părinții tinerilor din Vaslui, ajunși focar COVID -19 la Costinești, revoltați de decizia autorităților

Tatăl uneia dintre fete a spus că nu crede în existența coronavirusului, atata timp „cât statul mănâncă bani pentru fiecare caz Covid”. Acesta a mai spus că nu își va lăsat copila la spital, preferând să o trateze acasă cu aspirină și paracetamol.

“Fata mea se aflã într-una din ambulantele care se întorc acum din Constanta. De asearã comunic continuu cu ea, mã tine la curent cu tot ce se întâmplã acolo. Mi-a spus cã niciun coleg din grupul ei nu strãnutã, nu tuseste, toti sunt sãnãtosi, dar supãrati cã sunt nevoiti sã se întoarcã acasã mult mai devreme. Au plecat pe litoral vinerea trecutã si urmau sã se întoarcã vinerea asta. Si-au întrerupt vacanta din cauza acestei mascarade. Nu cred în povestea asta atât timp cât statul “mãnâncã” bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat. Pentru autoritãtile sanitare, starea în care suntem e idealã pentru cã acum se fac foarte multi bani. Vom sta în amorteala asta si ne vom obisnui cu mãstile si cu luatul temperaturii, apoi vor veni cu alte mãsuri si mai restrictive, iar noi vom tãcea în continuare pânã vom rãmâne fãrã niciun drept. În acel moment ne va fi foarte greu sã mai facem ceva. Cum vã explicati cã tatãl acelei fete, despre care se spune cã este pacientul zero, a fost dupã ea la mare, sã o aducã acasã. Dacã el este contact direct al fetei, nu trebuia izolat de urgentã? De ce a fost lãsat sã meargã prin tarã, desi sunt suspiciuni cã si el ar putea avea virusul? Totul e cusut cu atã albã. De asta i-am si spus fetei cã în momentul când ajunge acasã, va sta în izolare, dar la spital eu nu o duc sub nicio formã. Nu are ce cãuta acolo. O tratez acasã cu paracetamol si aspirinã, medicamentele care se dau si în spital”, a spus bărbatul pentru Vremea Nouă.

Zece din cei 17 tineri depistsați pozitiv cu COVID-19 pe litoral, internați la Bârlad

Autorităţile sanitare din Vaslui sunt în alertă după ce două tinere care au participat la un majorat au fost confirmate cu COVID-19. După petrecere, grupul de peste 30 de tineri a plecat pe litoral, în ciuda faptului că unii dintre ei prezentau deja semne de boală iar cele doua fete nu primiseră încă rezultatele testelor.

Ulterior, 17 tineri din grup au fost depistați cu SARS-CoV-2. Zece dintre cei depistsați pozitiv cu COVID-19 pe litoral au fost aduși miercuri după-amiază de la mare și internați la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad, unde vor rămâne internați și li se vor administra îngrijiri medicale.

Aceștia prezentau simptome specifice bolii încă din timpul șederii în stațiunea Costinești.

Tinerii erau contacţi ai unui caz pozitiv de coronavirus

O familie din Vaslui a organizat o petrecere de majorat, cu peste 30 de tineri invitați. După petrecere, majoritatea tinerilor au plecat pe litoral, la Costineşti, în ciuda faptului că prezentau simptome de SARS-CoV-2.

Mai mult, o adolescentă din grup, fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, a fost pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, deoarece prezenta semne de răceală. Tânăra a fost testată pentru COVID-19, apoi a plecat împreună cu prietenii la mare, fără să mai aștepte rezultatul testului, care s-a dovedit a fi pozitiv.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, la Costineşti, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile şi la pensiuni particulare. Autorităţile au fost nevoite să deschidă o întreagă anchetă epidemiologică pentru că tinerii au intrat în contact şi cu restul turiştilor. De asemenea, proprietarilor celor trei locaţii de cazare li s-a recomandat efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie-dezinsecţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe