CORONAVIRUS | România a primit 100.000 de măști de protecție din Turcia

CORONAVIRUS | România a primit 100.000 de măști de protecție din Turcia
Foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Potrivit unui comunicat MapN, joi, 2 aprilie, o aeronavă C-27 J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a adus materiale sanitare din Turcia, în contextul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3 au fost achiziționate de statul român

Achiziția s-a realizat prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren”, se arată în comunicatul MapN.

Ministrul Economiei a declarat, la începutul săptămânii, în cadrul ședinței de Guvern, că începe producția autohtonă de măști de protecție și de combinezoane.

Virgil Popescu a precizat că prima linie de producție este în Maramureș, iar aici se fabrică 150.000 de măști pe zi.

O altă fabrică de echipamente de protecție va fi la Galați.

Și șeful statului, Klaus Iohannis, i-a îndemnat pe antreprenorii autohtoni să meargă cu idei către autorități, deoarece, în acest context, scopul este de a promova produsele românești de primă necesitate.

Amintim că deja au fost produse primele izolete românești, iar primul ventilator mecanic românesc a trecut testul de funcționate. Mai mult decât atât, specialiștii pregătesc pregătesc omologarea și certificarea ventilatorului.