România ar fi confiscat un transport de armament rusesc, care trebuia să ajungă în Serbia. Presa sârbă suține că ar fi vorba despre 30 de tancuri și 30 de blindate

România ar fi confiscat un transport de armament rusesc, care trebuia să ajungă în Serbia. Presa sârbă suține că ar fi vorba despre 30 de tancuri și 30 de blindate
Foto: Tanc T-90 (sursă: Wikipedia / Vitaly V. Kuzmin)

Autoritățile române ar fi blocat un transport de armament rusesc, care ar fi trebuit să ajungă în Serbia, pe Dunăre. Presa sârbă a denunțat incidentul și susține că țara lor urma să primească 30 de tancuri și 30 de blindate din Rusia, în baza unui contract semnat între Belgrad și Moscova, potrivit digi24.ro.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Așadar, autoritățile române ar fi interceptat transportul și ar fi confiscat armamentul. Presa de la Belgrad acuză România că ar fi încălcat convenţia privind regimul navigaţiei pe Dunăre.
Ministerul Afacerilor Externe gestionează monitorizarea acestor transporturi. MAE nu a lămurit deocamdată în baza cărei legi a fost oprit convoiul militar.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACCIDENTUL VASCULAR! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Vestea vine în contextul în care Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, a anunțat, miercuri, că Serbia așteaptă să primească de la Rusia, cu titlu gratuit, zece vehicule amfibie de tip BRDM-2 și vehicule de patrulare.

CUTREMURĂTOR! IULIA VÂNTUR, ÎN PERICOL DE MOARTE! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT PRIVIND STAREA ARTISTEI! SALMAN KHAN E STE ÎNGROAZIT (GALERIE FOTO)

„Urmează să primim cadou zece astfel de vehicule”, a afirmat președintele Serbiei, care a precizat că țara sa a primit deja până acum de la Rusia șase vehicule BRDM-2 modernizate, care sunt de mare ajutor consolidării capacităților combative ale armatei.

În decembrie 2016, Rusia a donat guvernului sârb și șase avioane de vânătoare MiG-29 și a extins la 14 ani serviciile de întreținere pentru flota de MiG-uri a Belgradului, scrie seenews.com.

Serbia este unul dintre statele europene care menține legături politice strânse cu Rusia, refuzând să se alăture sancțiunilor economice occidentale impuse Moscovei. Deși a început negocierile de aderare la UE, Serbia nu dorește să intre în NATO – cu toate că, tradițional, statele care intră în blocul comunitar trebuie să fie mai întâi trecute prin filtrul Alianței.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe