Rupere de nori în Capitală. Străzi inundate în urma ploii torențiale (FOTO)

Capitala, alături de alte 15 județe din țară, se află sub incidența unui Cod galben de vreme instabilă, dat de către meteorologii ANM.

Astfel, sunt anunțate intensificăride scurtă durată ale vântului, dar și averse însoțite de descărcări electrice.

În urma averselor din această dimineață, mai multe străzi din Capitală, din zona de nord (Pipera) au fost inundate, imaginile postate de Meteoplus pe internet stand mărturie.

Canalizările Bucureștiului nu au mai făcut față, iar mașinile au traversat bălți considerabile.

Cod galben și cod portocaliu de vreme instabilă

Codul calben de instabilitate atmosferică a intrat în vigoare joi seara, la ora 21 și este valabil până astăzila ora 23, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Județele care intră sub cod galben de joi noaptea sunt: Harghita, Covasna, Bacău, Brăila, Vaslui, Galați, Tulcea, Constanța, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Teleorman și Municipiul București.

Începând de la ora 2, în cursul zilei de astăzi a intrat în vigoare și un cod portocaliu de vreme instabilă, valabil în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50-70 l/mp.

Tags:
Ultima oră
20:19 - Pariurile lui Musk pentru Tesla: Mașini care se conduc singure anul acesta și umanoizi care să meargă la muncă în locul nostru (VIDEO)
20:12 - Mircea Geoană: Rusia solicită puțin timp pentru a analiza propunerile NATO. Problemele create de Moscova în jurul Ucrainei trebuie rezolvate prin dialog, nu prin confruntare și conflict (VIDEO)
20:11 - De ce le cerea Andreea Esca bani străinilor de pe stradă: Așa disperată eram
19:59 - Lucian Bode: „Cu îngrijorare m-am uitat la factura pe decembrie” / Cât trebuie să plătească ministrul de Interne (VIDEO)
19:52 - Un bărbat a fost găsit mort pe șoseaua de Centură, în apropiere de Autostrada Soarelui. Victima era parțial dezbrăcată, spun polițiștii
19:39 - Lucian Bode: Cine confundă pensiile militare cu cele speciale face o greşeală / 5,2 miliarde de lei pentru 97.000 de pensii de serviciu (VIDEO)
19:38 - Andreea Esca, surpriză pentru Cătălin Măruță, de ziua lui de naștere. Știrista i-a pregătit singură un tort de excepție (FOTO)
19:34 - Eugen Tomac: Trebuie să veghem asupra respectării valorilor noastre europene și drepturilor omului, astfel încât populismul necruțător și istoria dezumanizării aproapelui să nu se mai repete
19:21 - Germania pune piciorul în prag: Nord Stream 2, pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei, precum și alte „consecințe masive”. Și SUA amenință cu oprirea conductei
19:18 - Caz de spionaj în Germania. Un fost cercetător universitar ar fi oferit Rusiei informații secrete despre programul european de rachete Ariane