Sorin Cîmpeanu, despre schimbarea structurii școlare: Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni, la fel și cursurile. Vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre schimbarea structurii școlare: Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni, la fel și cursurile. Vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni, respectiv 2 aprilie – 4 mai, deoarece vom avea un vârf al ratei de infectare cu coronavirus exact în această perioadă, însă și cursurile școlare se vor prelungi, în vară, cu două săptămâni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Ne uităm cu toții la evoluția epidemiologică, din păcate nu este foarte greu de intuit că vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie. Dacă vom avea un vârf al ratei de infectare cred că este ușor de anticipat că nu vor fi prea multe locuri deschise în care să meargă (elevii în vacanță, n.r.). Școala se prelungește cu două săptămâni, vacanța, de asemenea, se prelungește cu două săptămâni, luna aprilie aveam oricum vacanța de Paște catolic și vacanța de Paște ortodox. Aceste două săptămâni de vacanță ar fi putut să fie două săptămâni de învățământ online. Dacă ar fi fost învățământ online, atâta vreme cât toată lumea e supărată pe învățământul online pentru că unii nu au tablete, alții nu au acces la internet, alții nu au profesori pregătiți, alții nu au profesori disponibili, această perioadă de învățămân online ar putea fi înlocuită cu prezența fizică. Punem în balanță aceste două variante. În felul acesta s-au judecat lucrurile. Pe de altă parte, dacă nu ar fi fost adoptată această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a afirmat oficialul.

Cât despre simulările pentru clasa a 8-a, ministrul spune că se susțin.

„Se susțin simulările pentru clasele terminale, respectiv a 12-a, a 13-a și a 8-a. Un alt avantaj al schimărilor este acela că Bacalaureatul rămâne la aceleași date”, a precizat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe