CORONAVIRUS. Mai mulți români au fost amendaţi în Italia după ce au încălcat interdicţiile impuse pe fondul crizei de COVID-19 şi au participat la slujba de Paşte

CORONAVIRUS. Mai mulți români au fost amendaţi în Italia după ce au încălcat interdicţiile impuse pe fondul crizei de COVID-19 şi au participat la slujba de Paşte

Un grup de români aflați în Italia au ignorat autoritățile de la Roma cu privire la resticțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus și au fost aspru amendați.

Un grup de români, amendați pentru că au mers la biserica din Trieste de Paște

Potrivit nordest24.it, un grup de 28 de români nu au ținut cont că Italia este cea mai afectată țară europeană de COVID-19 și că zeci de mii de oameni au murit și au ieșit din case de Paște. Aceștia au fost găsiți de forțele de ordine, duminică, într-o biserică din Trieste, în ciuda restricţiilor drastice ale stării de urgenţă care interzic acest lucru.

Credincioșii și preoții români, amendați de polițiștii italieni

Oamenii din jur au dat semnalul polițiștilor când au văzut adunarea de români.

Carabinierii nu au întrerupt slujba, dar la final i-au luat pe toți la întrebări.

Potrivit celor doi slujitori ai Domnului de la acea biserică, enoriașii au cam dat buzna peste ei.

La rândul lor, românii au spus că Învierea și Paștele sunt sărbători foarte importante pentru ei.

Autoritățile italiene nu au ținut cont de scuze și le-au aplicat amenzi tuturor celor aflați în biserică.

Bilanțul românilor din Italia infectați cu noul coronavirus

Potrivit ultimei raportări a Grupui de Comunicare Strategică, luni, ora 13.00, cei mai mulți români aflați în diaspora și care au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 se află în Italia.

Astfel, potrivit autorităților nu mai puțin de 422 de conaționali din Italia sunt purtători ai virusului chinez.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment,14 dintre românii din Italia infectați cu virusul plecat din China au murit.

Italia, cea mai lovită țară din Europa de coronavirus

Tragedia din Italia este fără margini. Dela începutul lunii februarie și până în prezent, peste 23.600 de oameni infectați cu virusul chinez au murit, potrivit worlddometers.info.

Potrivit autorităților de la Roma, în țară au fost diagnosticați peste 178.000 de persoane ca fiind purtători ai noului coronavirus. Dintre acestea, peste 47.000 s-au vindecat și au fost externate, dar în stare critică mai sunt alți 2.000 de pacienți.

Roma se pregătește însă să ridice restricțiile

În ultimele zile au existat date îmbucurătoare venite dintre Italia. Numărul contaminărilor a scăzut, la fel și al deceselor provocate de noul coronavirus.

Autoritățile de la Roma continuă însă să manifeste prudență în ceea ce privește măsurile de ridicare a restricțiilor impuse pentru a evita răspândirea virusului. Astfel, carantina înItaliava fi prelungită până cel puțin la data de 3 mai, Există cu toate acestea o serie de relaxări ale restricțiilor.

Din 14 aprilie, însă, își vor relua activitatea fabrici din mai multe sectoare și mai multe magazine cum sunt, de exemplu, librăriile și magazinele pentru nou-născuți.

După 3 mai pot exista relaxări suplimentare. ÎnsăItaliava fi departe de a reveni prea curând la momentul anterior crizei cauzată deCOVID-19.

Totodată, ministrului italian al Educației, Lucia Azzolina, a aprecizat însă că o decizie oficială va fi luată și anunțată în câteva zile. Ea ținut să puncteze că deschiderea şcolilor în luna mai devine tot mai puţin probabilă cu fiecare zi care trece.

„Ar însemna mobilizarea a opt milioane de elevi”, a adăugat ea pentru cotidianulCorriere della Sera.

Ultima oră