"Garantez pentru onestitatea și corectitudinea intențiilor mele": Iată scrisoarea pe care oligarhul Plahotniuc i-a trimis-o președintelui Timofti (FOTO)

"Garantez pentru onestitatea și corectitudinea intențiilor mele": Iată scrisoarea pe care oligarhul Plahotniuc i-a trimis-o președintelui Timofti (FOTO)
Foto: actualitati.md

După ce, miercuri, președintele moldovean Nicolae Timofti a respins candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru pe motiv că asupra acestuia ar exista suspiciuni de integritate, joi, omul de afaceri i-a scris personal o scrisoare președintelui țării, notează today.md.

În document, Plahotniuc îl asigură pe Timofti că suspiciunile sunt neîntemiate.

„Eu vreau să vin cu o asigurare suplimentară în fața Dumneavoastră, pentru a garanta onestitatea și corectitudinea intențiilor mele și ale majorității parlamentare absolute”, se menționează în scrisoarea lui Plahotniuc.


 

Republica Moldova, Nicolae Timofti, a refuzat nominalizarea oligarhului Vlad Plahotniuc la funcția de premier.Acesta a invocat ca motiv o hotărâre din 2013 a Curții Constituționale, care spune că asupra persoanelor care candidează la funcția de prim-ministru nu trebuie să planeze suspiciuni de corupție. Iar numele lui Vlad Plahotniuc apare în foarte multe scandaluri din Republica Moldova legate de spălări de bani sau privatizări ilegale şi în consecinţă nu respectă criteriile de integritate. (Detalii AICI)

Oamenii s-au bucurat că Plahotniuc a fost respins ca premier și au dansat în Piața Marii Adunări Naționale (VIDEO)

Urmăriți B1TV.ro și pe