Serviciile secrete americane susţin că Beijingul A ASCUNS numărul de cazuri de Sars-CoV-2

Serviciile secrete americane susţin că Beijingul A ASCUNS numărul de cazuri de Sars-CoV-2

Şi serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că Beijingul a falsificat datele cu privire la numărul de victime ale coronavirusului în China. Chinezii au făcut publice mai puţine cazuri de decese de Covid-19, sunt de părere oficiali americani, citaţi de The Guardian.

Concluziile unui raport clasificat al serviciilor secrete au fost dezvăluite pentru Bloomberg de trei oficiali anonimi, care nu au dorit să detalieze conţinutul lui.

Ei spun că ascunderea de către China a informaţiilor a fost deliberată şi raportul a fost primit de Casa Albă săptămâna trecută.

Deşi epidemia a izbucnit în provincia Hubei din China la sfârşitul lui 2019, autorităţile de la Beijing au anunţat doar 82.361 de cazuri din cauza virusului şi 3.300 de decese.

Din cele 3.300 decese raporate, 3.182 s-a produsnumai în Hubei, epicentrul unde a izbucnit epidemia.

În comparaţie, Statele Unite, care au cele mai multe cazuri din lume, au confirmaţi peste 191.000 de bolnavi şi mai mult de 4.100 de victime.

Atât Italia, cât şi Spania au depăşit numărul de infectări şi decese comunicate de autorităţile chineze, precizează sursa citată.

Localnicii din Wuhan susțin că noul coronavirus a ucis 42.000 de oameni numai în orașul lor, un număr al deceselor de peste zece ori mai mare decât cel raportat de autoritățile chineze la nivel național.

Virusul, apărut chiar în Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei, a ucis mai bine de 3.300 de oameni în China și a infectat peste 81.000 de persoane, arată datele oficiale. Dar locuitorii din Wuhan susțin că 500 de urne funerare au fost date familiilor îndurerate în fiecare zi de la șapte case funerare diferite ce deservesc orașul. Asta înseamnă că cenușa a 3.500 de oameni este distribuită la fiecare 24 de ore, notează Daily Mail.

Este de așteptat ca alte 42.000 de urne să fie distribuite până pe 5 aprilie, dată în care are loc Festivalul Qing Ming, dedicat comemorării celor morți.