CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre campania electorală pentru alegerile locale: Nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale

CORONAVIRUS | Ludovic Orban, despre campania electorală pentru alegerile locale: Nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale
Foto: Inquam Photos / George Calin

Campania electorală pentru alegerile locale din acest an se va desfășura fără organizarea de adunări publice și mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus, a anunțat premierul Ludovic Orban. Guvernul propune ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie. Acestea trebuiau să se desfășoare la începutul lunii iunie, însă au fost amânate din cauza epidemiei de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban: În campania electorală pentru alegerile locale nu se vor organiza mitinguri și adunări publice

Totodată, măsuri speciale ar urma să fie impuse și în cadrul secțiilor de votare, a mai spus șeful Guvernului.

„Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. (…) În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

De altfel, data de 27 septembrie a fost avansată de mai multe ori de Ludovic Orban ca posibilă pentru organizarea scrutinului local, prim-ministrul declarându-se încrezător că până atunci răspândirea noului coronavirus pe teritoriul României va fi tot mai mică, ceea ce va permite buna desfășurare a alegerilor locale.

„Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. (…) La nivelul actual de răspândire, cu siguranţă da (se vor organiza alegeri la data stabilită – n.r.). Dar am convingerea că până pe 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, declara, recent, Orban.

În ceea ce privește alegerile parlamentare care ar trebui să aibă loc la finalul acestui an, prim-ministrul a precizat că o posibilă dată de desfășurare ar fi 6 decembrie, însă se așteaptă și punctele de vedere ale celorlalte partide politice.

Situația actualizată a cazurilor de coronavirus în România

România a revenit, în ultimele săptămâni, pe o pantă descendentă în ceea ce privește evoluția epidemiei de coronavirus. Timp de mai multe zile, autoritățile au raportat peste 300 de noi cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus, iarjoi a fost înregistrat un vârf al îmbolnăvirilor, cu 460 de persoane testate pozitiv într-un interval de 24 de ore.

De la începutul epidemiei, în România au fost confirmate 25.286 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate. În acest moment, 199 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intesivă.

Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1.565, cu zece noi victime în intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00).

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt raportate în județul Suceava, în Municipiul București și în județul Brașov.

Alte județe care se apropie de pragul de o mie de îmbolnăviri sunt: Botoșani (989), Neamț (955), Vrancea (968) și Iași (939).

Pe de altă parte, există și județe cu doar câteva zeci de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2. Este vorba despre Satu Mare (76) și Vâlcea (48).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti