Crin Antonescu: USL nu mai există. Cerem demisia premierului, dacă nu o va face, rămânem în opoziţie

Crin Antonescu: USL nu mai există. Cerem demisia premierului, dacă nu o va face, rămânem în opoziţie

Președintele PNL Crin Antonescu a declarat, marți seară, la finalul ședinței Delegației Permanente a partidului că USL nu mai există, iar partidul cere demisia imediată a premierului Ponta, altfel PNL va rămâne în opoziție.

„Este o decizie care s-a luat cu un vot covârșitor, care nu s-a luat ușor, prin căutarea tuturor șanselor de a spera că în formula USL, împreună cu partenerii cu care ne-am angajat în fața alegătorilor se poate continua pe calea angajamentelor pe care le-am făcut. Toată alianța pe care am dus-o 3 ani a avut sens atât timp cât obiectivele au fost urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranțe și ca atare ni s-a părut onest să nu prelungim un festin al ipocriziei, o nesfârșită aruncare de la unii la ceilalți, ci să avem noi curajul. USL nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe, pentru că nu mai urmăream obiectivele angajate”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat că premierul Ponta a încălcat flagrant înțelegerea USL, motiv pentru care toți miniștrii liberali din Guvern vor demisiona până miercuri, la ora 12.00.

„Prin încălcarea repetată şi flagrantă a unor elemente a înţelegerii politice de către Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungite de Ponta, să nu accepte o prelungire de 45 de zile, să decidă retragerea miniştrilor săi din acest Cabinet. Miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii liberali, adică demnitarii partidului, vor demisiona, practic, până miercuri la 12.00”, a completat Antonescu.

În plus, Crin Antonescu a cerut demisia lui Victor Ponta din funcția de premier.

„A doua decizie e de a cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier. Ponta a primit mandatul în fruntea unui guvern USL, în urma unui vot copleşitor al cetăţenilor României, pe un program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră. Ponta a primit mandatul în fruntea unui guvern USL, în urma unui vot copleşitor al cetăţenilor României, pe un program politic la care aveam şi noi contribuţia noastră. În urma demisie, s-ar urma procedura. Domnul Ponta ar avea prima şansă de a obţine un nou mandat dacă are majoritate. Probabil că nu o va face domnul Ponta. Dacă nu va face acest lucru, PNL va rămâne în opoziţie. Noi nu am dezertat de la obligaţia de a guverna, că suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, nu fugim de această responsabilitate, dar nu mai putem cauţiona un guvern care a încălcat mai multe înţelegeri. Am decis să acordăm deplină libertatea filialelor judeţene a partidului. În al patrulea rând, constatăm încetarea de fapt a USL. Această rezoluţie a fost adoptată cu 187 de voturi pentru. A fost precedată de o discuţie perfect deschisă”, a mai spus Antonescu.

El a mai precizat că nu va demisiona de la conducerea Senatului, întrucât este vorba de o funcție obținută prin vot în Plenul Senatului.

„ Nimeni nu îl împiedică pe domnul Sârbu să facă diverse acţiuni”, a completat acesta.

 
Antonescu: USL s-a rupt. Cerem demisia lui Ponta, altfel trecem în opoziție

Urmăriți B1TV.ro și pe