Ludovic Orban își depune mandatul de prim-ministru: „Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de Președintele României”

Ludovic Orban își depune mandatul de prim-ministru: „Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de Președintele României”
Foto: Guvernul României / Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că își depune mandatul de prim-ministru. După demisia sa, Guvernul „va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de Președintele României”.„Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”, a mai spus liderul liberalilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban își depune mandatul de prim-ministru

„România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voința cetățenilor români care își doresc modernizarea României, dezvoltarea României și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar, că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României și care vor cu adevărat să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție, și de asemenea să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români”, a declarat Ludovic Orban.

El le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de echipa guvernamentală în „grelele bătălii” duse în anul 2020.

„Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma este acela de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România și garanția unei capacități de a utiliza toate resursele și toate oportunitățile pe care România le va avea la dispoziție în următorii patru ani. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de Președintele României. De asemenea, am încredere că în negocierile care vor fi declanșate de Președintele României vocea raţiunii va triumfa şi vreau să spun foarte clar -demisia mea vreau să arate un lucru limpede, nu mă cramponez de nicio funcţie, nu pun condiţii. Pentru mine, interesul României este deasupra interesului Partidului Naţional Liberal şi deasupra intereselor mele personale. Am convingerea că, în zilele care vor urma, negocierile vor duce cu adevărat la un guvern care să aibă capacitatea de a duce România înainte, de a face faţă provocărilor cu care ne confruntăm şi mai ales de a pregăti relansarea economică a României, după ce vom trece de pandemie”, a adăugatLudovic Orban.

Președintele României va convoca „peste doar câteva zile” o serie de consultări cu partidele parlamentare

Anterior declarației făcute de Ludovic Orban, Klaus Iohannis a transmis și el un mesaj cetățenilor. Șeful statului a explicat că, deși rezultatele arată că nu există „un câștigător clar” al acestor alegeri, „partidele de centru-dreapta împreună au obținut 50% dintre voturile valabil exprimate”.

„Rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar al acestor alegeri, iar dacă ne uităm pe rezultatele care momentan se numesc provizorii, dar s-au numărat aproape toate voturile, vedem că Partidul Național Liberal, în 2016, obținuse 20%, acum a obținut 25%, deci o creștere clară. USR, între timp împreună cu PLUS, a obținut, în 2016, 8%, între timp au crescut la 15%, evident o creștere. PSD, care obținuse, în 2016, 45%, a scăzut dramatic la 29%. Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că centru-dreapta, partidele de centru-dreapta împreună au obținut peste 50% dintre voturile valabil exprimate. Pot să vă spun cu toată sinceritatea că acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni.În acest fel, PSD poate în fine, după un ciclu întreg de alegeri, europarlamentare, referendum, prezidențiale, să rămână în afara deciziei politice.Acum, ce va urma. Se cristalizează rapid deja o coaliție de centru-dreapta, care va putea să propună un guvern de coaliție. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul Parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe