Ludovic Orban anunță că unitățile after-school și creșele nu se închid dacă indicele de infectare depășește 3 la mie: ​’Dacă optează să funcționeze, pot funcționa’ (VIDEO)

Ludovic Orban anunță că unitățile after-school și creșele nu se închid dacă indicele de infectare depășește 3 la mie: ​'Dacă optează să funcționeze, pot funcționa' (VIDEO)
Foto: gov.ro

Creșele și unitățile after-school pot funcționa în continuare chiar dacă indicele de infectare trece de 3 la mie, a anunțat luni premierul Ludovic Orban, precizând că aceste activități nu intră „sub restricție”.

“Reglementările privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional se referă la învățământul și la preșcolari, adică la grădinițe. Cele două trepte, 1 și 3 la mie, nu afectează desfășurarea altor activități, cum sunt activitățile în creșe și activitățile în after school-uri. Nu fac obiectul reglementării”,a spus șeful Executivului.

Ludovic Orban anunță că restricțiile nu afectează creșele și unitățile afterschool

„Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, after school-ul nu prea mai poate să funcționeze, pentru că, dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și after school-ul nu va putea funcționa. Dar after school-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementării.

În cazul optează să funcționeze, vor funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricții atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a mai spus Ludovic Orban.

Totodată, premierul a precizat că atunci când indicele scade sub 3 la mie, dar nu mai devreme de 14 zile, activitățile care au fost sub restricție, cum sunt școlile și grădinițele, se reiau.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Comitetul Municipal stabilește, luni, restricțiile pentru Capitală

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se reunește, luni, la ora 15,într-o ședințăîn care se stabilesc restricțiile pentru următoarele 14 zile în Capitală, ca urmare a faptului că, duminică, rata de infectare cu noul coronavirusa depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Ca parte din măsuri, astăzi s-ar putea decide închiderea teatrelor, muzeelor, cinematografelor și a restaurantelor, interzicerea spectacolelor cu public, extinderea obligativității de a purta mască către spațiile deschise, dar și intrarea școlilor în scenariul roșu, care presupune suspendarea cursurilor cu prezență fizică și urmarea lor în sistem de învățământ online.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)