Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, însă nu sunt vinovat de incompatibilitate. Culpa este a Senatului

Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern, însă nu sunt vinovat de incompatibilitate. Culpa este a Senatului

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marți, că se retrage din Guvernul Ponta, după ce Instanța Supremă a constat că este în stare de incompatibilitate.

Acesta a adăugat că prin respingerea apelului său de către Instanța Supremă, se menține decizia dată de Curtea de Apel, conform căreia nu este vinovat de incompatibilitate și culpa este a Senatului.

Mircea Diaconu a mai spus că nu există niciun document din partea Agenției Naționale de Integritate care să-i interzică, timp de trei ani, deținerea unei funcții publice. Actorul a decis să se retragă din Guvern, pentru a nu leza imaginea acestuia.

Eu mă retrag din Guvern, nu sunt dat afară de nimeni. În discuție se pune mandatul de senator, nu de ministru. Nu există nicio hârtie din partea ANI care-mi interzice ocuparea unei funcții publice timp de trei ani. Dacă Curtea Supremă mi-a respins apelul, ne întoarcem la singura hotărâre valabilă, a Curții de Apel„, a spus Diaconu.

Acesta a mai citit decizia dată de Curtea de Apel, conform căreia Senatul se face răspunzător de posibila existență a unei stări de incompatibilitate.

Petentul a acumulat cele două funcții cu permisiunea Senatului. Curtea consideră că petentul nu este responsabil civil, disciplinar sau contravențional pentru situația creată. Culpa ar aparține Senatului, care a determinat petentul să accepte cumului de funcții„, a încheiat Mircea Diaconu.

Vezi AICI pe cine propune PNL în locul lui Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu: Mă retrag din Guvern

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_20575').select();" id="embed_text_20575" />

Instanța Supremă l-a declarat, luni, pe Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, în incompatibilitate de funcții în urma dosarului deschis de ANI.

Se menține astfel decizia de anul trecut a Curții de Apel București potrivit cărei Diaconu s-a aflat în incompatibilitate de funcții în perioada 2008-2011, când a deținut concomitent funcțiile de senator și de director al Teatrului Nottara.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
17:09 - Fosta consilieră a președintelui Trump pentru Rusia a povestit că mirosul neobișnuit pe care îl emana Putin a marcat-o: „Nu a mâncat și nu a băut nimic”