Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, citită în plenul reunit. Lucian Romașcanu: “Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive”

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, citită în plenul reunit. Lucian Romașcanu: “Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive

UPDATE // Lucian Romaşcanu a citit miercuri în plenul reunit textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, intitulată – România EŞUATĂ. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîţu.

“Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!! Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat!”, a declarat Lucian Romașcanu în plen.

PSD susține că Florin Cîțu se află în fruntea celei mai proaste guvernări economice din ultimii 30 de ani:

“În timp ce camarila politică și firmele de partid au profituri grase, majoritatea românilor își văd redusă în fiecare secundă puterea de cumpărare. Deși dumneavoastră, din biroul de la Victoria, total rupt de realitate, scrieți pe Facebook altceva… În realitate, efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte: creșterea preturilor la alimente de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. Aceasta înseamnă MINUS 10% scădere a puterii de cumpărare pentru 90% dintre salariați și pensionari!

Mai mult, BNR anunță o dublare a inflației în 2021. Este efectul creșterii dramatice a costului vieții: +7% la pâine, +22% la fasole, +13% la ulei, +8% la brânză, + 29% la combustibil, +20% la energie, +25% la gaze și +7,5% la apă. Iar de la 1 iulie vin noi scumpiri! La fel de ”fantastice”! Și, de aceea, trebuie să plecați! 2 Pentru prima dată după Revoluție, hoția a fost oficializată prin lege! Peste toate acestea însă, peste noapte, în bugetul țării a apărut o Anexă, în care banii publici au fost direcționați exclusiv administrațiilor locale conduse de partidele puterii! Asta v-a fost prioritatea, nu soluții pentru creșterea încasărilor la buget!

Niciun deranj pentru evazioniști și speculanți, nicio măsură de reducerea a risipei banului public. ZERO eforturi de profesionalizare a administrației! Dimpotrivă, în posturi cheie din economie au fost numiți “oamenii cu școala vieții” – analfabeți la Apele Române, cioclii la spitale, cosmeticiene la Romatsa, șomeri, a căror singură idee erau “afacerile” dubioase și achizițiile publice la suprapreț”, se mai arată în textul moțiunii citit de Lucian Romașcanu.

PSD acuză guvernarea a amanaetat viitorul economic și social al României din cauza împrumuturilor mari. Potriit textului moțiunii, 1500 euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al țării:

“Încă un motiv pentru ca acest guvern să plece! Ați distrus firmele românești și ați transformat țara în amanet! Așa cum precedenta Guvernare PNL nu a avut capacitatea de a gestiona criza COVID, Guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR nu are competența de a aduce revenirea economică, care să se regăsească – în mod real! – în nivelul de trai al românilor. Creșterile sunt din pix, în timp ce împrumuturile înrobitoare sunt groaznic de reale. De luni de zile, asistăm la o Guvernare pe datorie, care ne împovărează – pe toți românii! – pentru următorii 30 de ani cu împrumuturi de 1.000 euro secundă. Nimeni nu știe ce ați făcut cu cele peste 34 miliarde euro cu care a fost îndatorată România în ultimele 18 luni! Suntem în iunie și Guvernul nu a publicat încă datele privind datoria guvernamentală la sfârșit de aprilie, ca să vadă toți românii că deja s-a depășit pragul de 50% din PIB. Un nou record istoric ”fantastic”, domnule Cîțu! Asta în condițiile în care, pe timpul guvernării PSD, România avea a patra cea mai mică datorie guvernamentală netă din UE, de 34,6% în PIB.

În condițiile în care guvernarea PSD a lăsat și o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Cu toate acestea, în guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR viitorul economic și social al României a fost amanetat! E adevărat, modelul PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România! 1500 euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al țării. Asta înseamnă importuri mai mari decât exporturile în fiecare zi a guvernării Cîțu. Astfel, românii subvenționează producția și locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv”, se mai precizează în textul moțiunii.

Textul complet al moțiunii de cenzură poate fi consultat AICI

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunțat că cele două camere ale Parlamentului se reunesc, miercuri, de la ora 14,00, pentru prezentarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Când se va dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

„În şedinţa Birourile permanente reunite s-a stabilit începutul de calendar. Astăzi, la ora 14,00, va avea loc şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a da citire moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu”, a afirmat, miercuri, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu, s-a pronunţat pentru organizarea de alegeri anticipate.

„Astăzi o vom citi şi după citire există prevederea regulamentară să se dea vot. Rămâne ca în Bpr să se decidă data în care se dă acest vot, vot care trebuie să fie oricum până la sfârşitul acestei sesiuni. Sperăm să treacă pentru că vedem ceea ce se întâmplă astăzi la nivel guvernamental şi parlamentar. Citându-l pe preşedintele Iohannis de anul trecut, Parlamentul acesta nu mai reprezintă voinţa poporului, cea mai bună soluţie ar fi alegerile anticipate”, a spus Romaşcanu.

Moțiunea de cenzură a fost depusă miercuri

Prim-vicepreședintelePSD,Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri căPSDa depus moțiunea de cenzură. Acesta a criticat reformele promise de actualul guvern și PNRR, despre care a spus că este “un dezastru”:

“Am depus acum câteva minute moţiunea de cenzură. Guvernul actual e un dezastru pentru români şi firmele româneşti. PNRR e un dezastru. Au fost îngheţate alocaţiile. În PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani mulţi pentru clientela lor politică. Românii au sărăcit”, a declaratSorin Grindeanu.

LiderulPSDa făcut apel la toţi parlamentarii responsabili să voteze moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe