Parlamentul a votat bugetul de stat. Nu a trecut niciun amendament. Florin Cîțu: PSD-iștii țipă că nu mai pot să fure (VIDEO)

Parlamentul a votat bugetul de stat. Nu a trecut niciun amendament. Florin Cîțu: PSD-iștii țipă că nu mai pot să fure (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

În ultima zi de dezbateri în Parlament pe bugetul de stat pe acest an, premierul Florin Cîțu i-a acuzat iar pe social-democrați că fac scandal și mint și asta doar pentru că sunt supărați că nu mai pot fura din banii publici.

Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. Au fost 234 de voturi „pentru” şi 170 „împotrivă”. Niciun amendament la proiectul propus de Guvernul Cîțu nu a trecut.Proiectul de lege urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Florin Cîțu, mesaj pentru PSD după ce a fost votat bugetul de stat

„Nu am putut să nu remarc cum și-au motivat votul socialiștii din PSD. Au spus tot mai puțin adevăratul motiv: că nu pot să mai fure. în rest vor țipa tot anul… În rest minciuni, minciuni și iar minciuni. O parte le vom demonta azi cu bugetul asigurărilor sociale de stat. Venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 și cu 20 miliarde mai mult decât în 2019, când erați la guvernare. Cheltuielile sunt de 90,2 miliarde de lei din care 89,24 cu asistența socială. Cum nu se duc banii către asistența socială?”, a declarat Florin Cîțu, de la tribuna Parlamentului.

„Nu mai e nimic de spus. A spus totul dl Dîncu când a spus că PSD rămâne cu OUG 13 și cu incompetenții care sunt azi în Parlament. Sunteți toți aici lângă dl Dâncu”, a mai afirmat premierul.

Parlamentul a votat bugetul de stat. Nu a trecut niciun amendament. Florin Cîțu: PSD-iștii țipă că nu mai pot să fure

Florin Cîțu: Noi plătim mai mult la pensii, salariiși alocații fără să creștem taxele

Cîțu le-a transmis apoi social-democraților că Guvernul pe care îl conduce chiar plătește mai mult la pensii și salarii și asta fără să crească taxele, așa cum au făcut ei.

„Noi facem toate aceste lucruri, plătim mai mult și pensii, și salarii, și alocații – au crescut și alocațiile cu 20% – fără să creștem taxe așa cum ați făcut voi trei ani de zile, taxe pe care noi le-am eliminat în prima zi de mandat, anul trecut. N-am crescut nicio taxă și plătim mai mulți bani, și aducem mai mulți bani la buget”, a mai spus șeful Guvernului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)