PSD acuză o fraudă de 1,5 milioane de voturi la alegeri: Totul după ce un utilizator Facebook a sesizat câteva inadvertențe în privința proceselor verbale de la europarlamentare. Care ar fi explicația

PSD acuză o fraudă de 1,5 milioane de voturi la alegeri: Totul după ce un utilizator Facebook a sesizat câteva inadvertențe în privința proceselor verbale de la europarlamentare. Care ar fi explicația

Un internaut sesizează, de câteva zile, pe Facebook, mai multe inadvertențe în privința proceselor verbale întocmite în urma alegerilor europarlamentare.

Ionuț Apahideanu a sesizat nereguli la câteva secții din țară și a publicat, pe rețeaua socială documente, însoțite de explicații punctuale. Până acum, nicio instituție nu s-a sesizat în acest caz.

„În județul Cluj, la secția de votare nr. 626 din celebra comună Suatu, s-au prezentat la urne 540 localnici pe listele permanente, plus 193 de votanți pe listele suplimentare.

Cum un asemenea aflux de persoane nu s-a mai înregistrat în comună din Neoliticul timpuriu, localnicii, copleșiți fiind, au mai comis și câteva greșeli. Nu doar că, în circumstanțele date, ei merită cu prisosință înțelegerea și simpatia noastră, dar, ca un exemplu cu adevărat lăudabil, și-au recunoscut eu înșiși, cu candoare, micile erori

Iată, pentru conformitate, mențiunea din procesul verbal: ”În listele electorale permanente la nr. crt. 567 și 613 s-a semnat din greșeală, alegătorii neparticipând la vot”, este una dintre postări.

Ionuț Apahideanu, despre inadvertențe la vot

”Continuăm.
Același minunat județ Iași, secția de votare nr. 13 (Ghinion!, vorba clasicului)
– 784 alegători înscriși în listele permanente;
– 784 buletine de vot întrebuințate;
– 784 voturi valabil exprimate plus nule.
Ce e în plus?
Fix cei 173 ”omuleți verzi” de pe listele suplimentare”, arată internautul într-o altă postare.

La rândul său, sociologul Barbu Mateescu explică faptul că este vorba despre erori, însă nu unele atât de mari precum încearcă să le prezinte cei de la PSD.

”Bairam măricel.

Ionuț a descoperit o inadvertență, foarte frumos evidențiată cu cerc roșu.

Practic, mulți, mulți președinți de secții de votare (mii) au confundat rândul b cu b1. „Număr alegători în listele electorale existente” vs „număr alegături în lista electorală permanentă”. Recitește cuvintele astea. Te-ai prins care e diferența? E aparent o mică nuanță, dar acea nuanță juridic vorbind e totul. Toată suma b = b1+b2+b3 s-a deșirat. Povestea a mai existat și în trecut, nu cu amploarea asta.

Odată ce înțelegi eroarea, e clar de ce toate celelalte chei se închid OK. Voturi, buletine utilizate/nule, totul iese cum trebuie. În exemplul din imagine, dacă 784 e pe rândul b, nu b1, iar pe rândul b1 treci 784-173-1, adică 610, totul se pupă.

PRM-ul din PSD a înțeles că s-a făcut o mare fraudă. Idem Palada.

Această țicneală e foarte toxică pentru PSD și foarte utilă pentru România. Dacă e imposibil să înțelegi că poți pierde, e imposibil să înțelegi și de ce pierzi”, scrie acesta, tot pe Facebook.

Barbu Mateescu, explicații despre nereguli la vot

Asta pentru că în urma postărilor lui Ionuț Apahideanu, social-democrații au început să vorbească despre o fraudă de 1,5 milioane de voturi la alegeri.

Cele mai virulente reacții au venit din partea fostului secretar general, Codrin Ștefănescu, și de la fostul ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

„Pentru grupul acesta s-au şterpelit 1,5 milioane de voturi! Ca să joace astăzi rolul de ‘mari învingători’! Să semneze pact, să-şi bea şampania şi să se promulge singuri ca stăpâni ai ţării ! Iar noi ne facem că nu pricepem…”, a precizat Codrin Ştefănescu, făcând referire la semnarea Acordului Politic Național, de către liderii opoziției și președintele Klaus Iohannis.

O reacție dură a avut și fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta, Mirel Palada.

”De ceva zile încoace, Ionuţ Apahideanu se încăpăţinează să ne arate zeci, sute, mii de procese verbale de la secţiile de votare unde sărăcia aia de cheie de verificare nu se închide, semn că a fost o oareşce mânreală la mijloc.

Cînd le citeşti, îţi dai seama că unele din mermelelile identificate ar fi de-a dreptul haioase, dacă n-ar fi mai întîi triste şi penale şi degrabă ucigătoare de democraţie.

Problemele, ce să vezi, apar din cauza acelor pirdalnice de voturi pe listele suplimentare. Doar 1,5 milioane de voturi pe listele suplimentare. Doar decît.

Repet, că poate n-aţi înţeles ordinul de magnitudine: un milion jumătate. Cea mai mare şi enormă şi pe faţă şi fără perdea fraudă electorală comisă vreodată în România.

Nimeni nu zice nimic. Cum să spui ceva împotriva democraţiei pe baza de soft prost pus la punct de nişte civili mediocri, care n-au înţeles cum trebuie minarite procesele verbale?

Te ia duba. Te calcă tramvaiul în sufragerie cînd mergi să-ţi iei compot din biblioteca, din spatele cărţilor de filosofie marxistă.

Nu se face aşa ceva. Nu e mai simplu să tăcem cu toţii din gură, ca vitele cele blege şi ascultătoare, ca cetăţenii cei pătrunşi de conştiinţă civică?

Acuma, că Ionuţ Apahideanu s-a apucat să scurme prin neconcordanţele din procesele verbale de la recent răposatele alegeri europarlamentare, ce-au făcut băieţii? Simplu. Au scos pur şi simplu selectiv de pe site procesele verbale care scot în evidenţă frauda la vot.

Nu-ţi vine să crezi ochilor: nu mai sînt acolo. Kaput. Nicht. Nada. Nici Orwell în 1984 nu s-ar fi gîndit la o asemenea soluţie brutală, elegantă, nazistă. Ce nu e nu se fluieră. Unde, dom’le, fraudă? Unde? Nu vedeţi că nu există? Nu vedeţi că nu vedeţi? Hai, lăsaţi gargara. Circulaţi. Circulaţi”, a susținut Mirel Palada, potrivitepochtimes-romania.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe