PSD ar putea boicota constituirea Parlamentului. Sorin Grindeanu: E un avertisment pe care l-am transmis inclusiv președintelui Klaus Iohannis

PSD ar putea boicota constituirea Parlamentului. Sorin Grindeanu: E un avertisment pe care l-am transmis inclusiv președintelui Klaus Iohannis

În cursul serii de miercuri, prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu a precizat să PSD ar putea boicota constituirea Parlamentului, în cazul în care nu vor fi respectate ponderile obținute de partidele politice și procedura pentru desfășurarea alegerilor celor doi șefi, pentru Camera Deputaților, respective Senat.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, în contextual negocierilor partidelor de dreapta, pentru constituirea viitorului Legislativ și Executiv, dacă social – democrații ar decide să boicoteze formarea noului Parlament. În direct la Digi 24, fostul premier a răspuns:

„Parțial, dacă se va ajunge într-o situație în care să nu se respecte deciziile CCR și ponderile în Parlament date de alegerile din 6 decembrie.

Conform deciziilor Curții Constituționale, proporțional cu voturile obținute de fiecare partid se împart și funcțiile de conducere, pornind de la birourile permanente ale celor două camere până la șefiile comisiilor. Asta este o decizie a CCR, pe care văd că, din ce am citit noi în presă, cei care negociau zilele trecute pe la vila Lac nu țin cont.

E un avertisment pe care l-am transmis inclusiv președintelui Klaus Iohannis la întâlnirea de dimineață de la ora 11.00, spunând că vrem să se respecte toate aceste reguli”, a explicat el la Digi 24.

Totodată, Grindeanu a precizat că șeful statului ar fi fost anunțat de intenția social – democraților, în timpul consultărilor de la Palatul Controceni, luni. „Ca posibilitate am invocat această modalitate. Nu vrem să ajungem acolo, pentru că e nevoie de un Parlament și un Guvern nou, dar trebuie respectate și aceste reguli”, a mai precizat liderul social-democrat, potrivit sursei citate mai sus.

În contextual în care s-au clasat pe prima poziție la alegerile parlamentare, social – democrații ar fi deranjați de negocierile purtate între formațiunile pulitice de centru – dreapta, în urma cărora PSD ar urma să fie primească comisii parlamentare ce sunt o miză mai mica în puterea legislativului, au precizat surse din partid, potrivit Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe