”Realitatea paralelă” a Dianei Șoșoacă. Senatoarea, la protest: „Franța a renunțat la lockdown! E liberă!” / Macron: Franța intră în lockdown total. Vom pierde controlul dacă nu facem asta (VIDEO)

”Realitatea paralelă” a Dianei Șoșoacă. Senatoarea, la protest: „Franța a renunțat la lockdown! E liberă!” / Macron: Franța intră în lockdown total. Vom pierde controlul dacă nu facem asta (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatoarea Diana Șoșoacă a mințit din nou în legătură cu măsurile luate de alte state în contextul pandemiei de coronavirus. Ea a participat la protestele anti-restricții, ba chiar s-a arătat deranjată că nu se revoltă mai mulți oameni. A insistat că alte state au renunțat la măsurile restrictive și, la protestul de luni, le-a spus celorlalți manifestanți că Franța a ieșit din carantină și „e liberă”. În fapt, autoritățile de la Paris erau profund îngrijorate de evoluția pandemiei și numărul tot mai mare de infectări și decese. Miercuri, președintele Emmanuel Macron anunța că Franța intră în lockdown general, inclusiv școlile urmând să fie închise pentru trei săptămâni.

„Solicităm Guvernului României să nu îndrăznească să blocheze România! Vă anunț că astăzi Franța a renunțat la lockdown! Franța este liberă de astăzi! Bravo, Franța, bravo, românilor din Franța! Franța a renunțat la măsurile restrictive! (…) Toată Europa este în stradă!”, spunea senatoarea Diana Șoșoacă nonșalant, mestecând gumă, în timpul protestului anti-restricții de luni, din Piața Victoriei.Momentul a fost semnalat de ziariștii.com.

Minciuna nu a fost auzită doar de protestatarii din jurul ei, ci și de numeroși internauți, căci, ca de obicei, era foarte activă în online. Live-ul respectiv a adunat peste 234.000 de vizualizări și peste 9.100 de reacții.

(în video de la minutul 20.44)

Diana Șoșoacă dezinformează în legătură cu măsurile anti-COVID din Franța. Cum îi minte pe protestatari

Realitatea, însă, era fix invers:

Franța a extins lockdown-ul la nivel național. Macron: Pierdem controlul dacă nu facem asta

Miercuri, președintele Emmanuel Macron a anunțat că lockdown-ul introdus în martie la nivelul unor regiuni e extins la nivel național. Asta înseamnă închiderea anumitor magazine și restricții de circulație de la ora locală 19:00 până la ora 6:00.

Astfel, francezii nu mai pot să se deplaseze pe o distanță mai mare de 10 kilometri în jurul locuinței, între orele 19.00 și 06.00, decât în baza unui motiv absolut întemeiat.

„Controalele și sancțiunile” vor fi „consolidate pe drumurile publice pentru a limita adunările” și pentru „a controla consumul de alcool”.
„Vom pierde controlul dacă nu facem asta acum”, a spus Macron.

Măsurile vor fi valabile o lună.

Școlile vor fi și ele închise pentru trei săptămâni.

Macron: Franța intră în lockdown total. Vom pierde controlul dacă nu facem asta

Diana Șoșoacă minte despre restricțiile anti-COVID și de la tribuna Parlamentului

La începutul lunii trecute, senatoarea Diana Șoșoacă a făcut în Parlament fix același lucru.

În timpul dezbaterilor pe legea bugetului, ea a strigat de la tribună: „Opriți odată starea de alertă, cum a făcut Cehia!”. În fapt, guvernul ceh anunțase impunerea de noi restricții, în condițiile în care numărul infectărilor crescuse alarmant, iar sistemul de sănătate era în pragul colapsului.

La acea vreme, Cehia înregistra o rată de infectare de 1.120 la 100.000 de locuitori, cea mai mare din Uniunea Europeană. În acest context, autoritățile au impus noi restricții ce vizau deplasările între provincii, închiderea tuturor unitățilorşcolare şi a magazinelor neesenţiale.

Ultima oră
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)