Scandalul continuă și de după gratii. Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa lui Liviu Dragnea

Scandalul continuă și de după gratii. Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa lui Liviu Dragnea
Foto: Inquam Photos / George Călin

Viorica Dăncilă contraatacă, în urma zvonurilor cu privire la faptul că fostul premier ar putea să nu mai fie inclus de conducerea partidului pe listele deputaților și senatorilor, pentru alegerile din 6 decembrie 2020.

După condamnarea lui Liviu Dragnea, și Viorica Dăncilă a încercat să se repoziționeze în mentalul colectiv al electoratului, însă prea târziu.

După alegerile prezidențiale, puciștii din PSD, tabăra anti-Dragnea, a îndepărtat mai multe figuri vizibile ale partidului, asociate cu imaginea baronului din Teleorman. Printre acestea, și Viorica Dăncilă, care anul trecut a anunțat că renunță la funcția de lider PSD. De asemenea, de curând, s-a decis ca Dăncilă să nu mai fielider la organizația de femei social-democrate.

Opoziția față de legile justiției ar fi mărul discordiei, în lupta dintre Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă susține că există un război între ea și omul care a propulsat-o premier, Liviu Dragnea.

„Liviu Dragnea încă mai are influență la Teleroman pentru a nu mă regăsi pe listele de la parlamentare. Are încă influență! Sunt persoane din PSD la Teleorman care au un dialog constant cu el. A apărut și în spațiul public pentru susținerea lui Carmen Dan și Viorica Dăncilă să nu fie.

Eu m-am opus legilor justiției. Acesta este argumentul. După cum am gestionat guvernarea nu mi se pot aduce reproșuri. Aștept lista de la PSD. Va trebui o anliză foarte bună”, a declaratViorica Dăncilă laDigi24.

Șerban Nicolae, Carmen Dan, Eugen Nicolicea, Ecaterina Andronescu și „deputatul-mitralieră” Cătălin Rădulescu s-ar mai afla pe „lista neagră”.

Viorica Dăncilă, înlocuită la OFSD de Doina Federovici

Viorica Dăncilă a fost scoasă din schemă după alegerile locale 2020, la fel ca alți lideri de organizații ai PSD (OFSD). Locul fostului premier în fruntea organizației de femei a social-democraților este Doina Federovici, un nume care nu spune prea multe.

În vârstă de 46 de ani, Doina Elena Federovici a ocupat până acum doar funcții publice. A început în 1994, în calitate de consilier parlamentar la Camera Deputaților, până în 2004. Au urmat funcții de consilier la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani (2005), consilier la Serviciul Public de Evidență a Persoanelor din Botoșani (2005-2008), director al Institutului Național de Statistică Direcția Județeană Botoșani (2009-2010), consilier SPCEP Botoșani (2010-2012) și vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani (2012).

Doina Federovici a fost și consilier județean în două mandate, 2000-2004, respectiv 2004-2008. Politicianul se află în prezent la cel de-al doilea mandat de senator. Primul l-a ocupat în 2012-2016. În urma alegerilor locale 2020, Doina Federovici a fost aleasă președinte al Consiliului Județean Botoșani.