Senatul și Camera Deputaților se întrunesc în prima sesiune ordinară din acest an. Adoptarea bugetului de stat pentru 2021, una dintre priorități

Senatul și Camera Deputaților se întrunesc în prima sesiune ordinară din acest an. Adoptarea bugetului de stat pentru 2021, una dintre priorități
Foto: Inquam Photos / George Călin

Luni, 1 februarie 2021, Senatul și Camera Deputaților se întrunesc în prima sesiune parlamentară ordinară din acest an. Începând cu ora 13.00, vor avea loc şedinţe ale Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei. De la ora 15.00 vor avea loc şedinţele de plen.

Președinții celor două foruri legislative, Anca Dragu (Senat) și Ludovic Orban (Camera Deputaților) au convicat cele două ședințe în temeiul prevederilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, precum şi ale art. 83 din Regulamentul Senatului, respectiv ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei.

Senatul alege noua componență a Biroului permanent

În prima ședință din Senat urmează să fie aleasă componența Biroului Perament, mai exact vicepreședintele, secretarii și chestorii, scrie Agerpres.

Adoptarea proectelor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale

Una dintre prioritățile sesiunii parlamentare de azi este adoptarea proiectelor bugetului de stat pentru anul 2021 și a bugetului asigurărilor sociale pentru anul în curs, scrie sursa citată mai sus.

Reamintim că premierul Florin Cîțu a anunțat că proiectele vor fi finalizate de Guvern și depuse în prima sesiune parlamentară din 2021. Totodată, acesta a menționat că dorește doreşte adoptarea bugetului prin dezbateri parlamentare şi nu prin asumarea răspunderii Executivului.

Totodată, liderii partidelor ce au format coaliția de guvernare au precizat că una dintre priorități este și respingerea propunerilor legislative de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, ce au fist inițial demarate de către Partidul Social Democrat în legislatura anterioră. Reamintim că ele au fost declarate neconstituționale.

Săptămâna trecută, Comisiile Juridică și pentru constituționalitate a Senatului au adoptat un raport de respingere a acestor propuneri legislative. Urmează ca plenul să dea un vot, iar apoi proiectele să intre în dezbatere în Camera Deputaților, mai precizează sura citată.