Tăriceanu, primele declaraţii după zvonurile privind ruperea coaliţiei: Este adevărat că mai există diferende, dar nu au loc negocieri cu alţi lideri politici

Tăriceanu, primele declaraţii după zvonurile privind ruperea coaliţiei: Este adevărat că mai există diferende, dar nu au loc negocieri cu alţi lideri politici

Preşedintele ALDE neagă informaţiile apărute pe surse politice privind existenţa unor negocieri cu Vasile Blaga, Victor Ponta şi Mihai Tudose privind ruperea coaliţiei guvernamentale şi înlăturarea lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă.

„De câteva săptămâni, circulă intens un fake news care este reluat periodic, în ciuda faptului că nu există niciun argument pentru a îi da crezare. Sunt invocate surse neprecizate, informaţii din interior, se face referire la întâlniri secrete. Sursele nu există, informaţiile sunt false, iar întâlnirile nu au loc; dar asta nu îi împiedică pe cei care le răspândesc. Ultimul zvon lansat ar fi că aş fi negociat cu Vasile Blaga şi cu Victor Ponta şi că urmează destrămarea coaliţiei de guvernare şi formarea unei noi majorităţi. Nimic mai fals şi doresc să pun punct acestei campanii de fake news”, spune liderul ALDE, într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook.

Acesta subliniază că negocierile nu îşi au loc pentru că situaţia este stabilă în coaliţie şi vor merge împreună chiar dacă mai sunt şi diferende.

„Las deoparte faptul că am fost plecat în concediu cu familia în ultimele zile. Astfel de negocieri nu aveau cum şi nu vor avea loc dintr-un motiv foarte simplu. Coaliţia dintre ALDE şi PSD este solidă şi are la bază câteva principii care ne şi asigură o susţinere populară masivă, aşa cum au arătat-o şi ultimele sondaje. În primul rând, este vorba despre apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi lupta împotriva abuzurilor comise de statul paralel. În al doilea rând, consolidarea creşterii economice, astfel încât să se facă simţită în buzunarele românilor. Este adevărat că asemenea oricărei coaliţii există diferende cu privire la paşii tactici ce trebuie urmaţi, în diferite situaţii; dar din punctul de vedere al obiectivelor strategice există un acord puternic între ALDE şi PSD”, explică Tăriceanu, în mesajul postat pe Facebook.

Ultima oră